Nem bírta tovább: Katalin hercegné állapota kapcsán megszólalt canterbury érsek – Videó





Fontos dologra figyelmeztette az érintetteket az egyházi méltóság.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.03.22.
katalin hercegné brit királyi család betegség

A brit királyi családról szóló összeesküvés-elméletek futótűzként terjednek azóta, hogy a Kensington-palota csak félinformációkat közölt a trónörökös feleségének betegségéről. Emiatt most a műtétje után lábadozó Katalin hercegné magánéletének tiszteletben tartását sürgeti a canterburyi érsek, aki „régimódi falusi pletykának” nevezte azokat a találgatásokat, amelyek a walesi hercegné egészségével és hollétével kapcsolatban az elmúlt hetekben lábra kaptak.

Katalin hercegné
Katalin hercegnét védelmébe vette a canterbury érsek (Fotó: AFP)

Az összeesküvések megszállottai vagyunk, megfeledkezve arról, hogy a hírek szereplői is emberek. A hírességeknek is meg kéne engedni, hogy békében élhessenek anélkül, hogy azt követelnénk tőlük, hogy minden másnap bizonyítsanak valamit

– fogalmazott Justin Welby a The Timesnak

Az érsek az internetet hibáztatta az álhírek miatt. 

Ez olyan, mint valami régimódi falusi pletyka, azzal a különbséggel, hogy most másodpercek alatt bejárja a világot

– mutatott rá, hangsúlyozva, hogy a pletykálkodást az egyház bűnként bélyegezte meg. 

Katalin decemberben jelent meg utoljára a nyilvánosság előtt, januárban esett át hasi műtéten, majd két hét kórházi tartózkodás után otthon lábadozik. Hivatalos közlés szerint leghamarabb húsvét után várható a visszatérése a nyilvános szereplésekhez. Hosszú távolléte, majd a családi fotó manipulálása körül kialakult botrány miatt azonban jó táptalajt adott az álhírek terjedésének.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás