Polgár Tünde tabukat döntöget: klimaxról és depressziójáról vallott

Tabutémákat döntöget a gazdag üzletasszony. Polgár Tünde klimaxról és depresszióról vallott őszintén.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.02.21.
Módosítva: 2024.02.21.
Polgár Tünde klimax depresszió

Polgár Tünde rendkívül fiatalos, lendületes életet él, s hangoztatja is, hogy nem kell lehúzni a rolót nőként ötven felett sem.

polgár tünde
Polgár Tünde tabutémákat döntöget (Fotó: Máté Krisztián)

Polgár Tünde: „Mégiscsak öregszik a néni...”

Tünde videóblogjában, azaz vlogjában mesélt most őszintén a klimaxról:

A tamponreklám az rendben van, a szárnyas betét repül feléd a reggelinél, a vacsoránál. Viszont a klimax még mindig olyan tabu társadalmi szinten, amit szégyellni kell, otthon magányodban legyél vele, ne beszélj róla, mert öreg vagy. Megpróbálják belénk építeni az öregségtudatot” – vezette fel a témát, majd saját tüneteiről számolt be.

Feledékenyebb lettem, a ginkgo biloba mellett a jegyzetfüzetemre is szükségem van!"

Lehet, hogy mégiscsak öregszik a néni...

„Ilyen szempontból biztosan: elfelejtek dolgokat. Néha elakadok a mondat közben. Túl gyorsan pörög az agyam, gyorsabban jönnek a gondolataim, mint a nyelvem beszél, elakadok, összeakadnak a szavak.

A csinos üzletasszony elárulta, a feledékenység mellett a hőhullámok és a rossz alvás is megnehezíti számára a változókort.

Az állandó hő- és vulkánkitörés mellett nehézség a rossz alvás. Sok mindennel próbálkoztam, természetes teákkal, gyógymódokkal, számoltam bárányokat. Sem az esti sportolás, sem az olvasás, sem az unalmas tévéműsor nem vált be. Továbbra sem tudok altató nélkül aludni. Ezt a problémát nem tudom gyógyszer nélkül megoldani. Hol természetes alapú, hol ilyen, hol olyan fajával, de muszáj altató pirulákat szednem.

Leszögezte, segítő szándékkal vállalja őszintén a saját tüneteit, szeretné, ha videója hatására diskurzus indulna, a nők bátran adhatnának egymásnak tanácsot, cserélhetnének tapasztalatot a témában.

Depresszió is kínozta

Egy újabb tabutémát érintve depressziójáról is vallott az üzletasszony.

Farkaséhség gyötör akkor is, amikor az agyam tudja, hogy jóllaktam. Valószínűleg valamit szeretnék ezzel elfedni, a farkaséhség lehet, hogy a depressziómból maradt vissza. Vagy jele annak, hogy azon még van mit dolgoznom. Akik követnek, tudják, hogy nyáron volt egy kisebb-nagyobb depressziós időszakom. Valószínűleg ebből még néha visszaugrik valami. Nem fogom a klimaxra a depressziót, másnál is van, hogy betelik a pohár és kiborul a bili. Nálam ez nyáron jött el” – tette hozzá Tünde, aki a videóban kihangsúlyozta, hogy az öregségtudatot nem szabad erősítenie magukban a hölgyeknek.

Tünde végül elárulta, vannak tipikus tünetek, mellékhatások, amik őt nem kínozzák: mint mondja, például az intimitással nincs problémája.

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás