Új díjakat avattak az idei Golden Globe-on, íme a fontos győztesek





A Golden Globe-on idén először adták át a mozis kasszasikereket elismerő trófeát.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.01.08.
Módosítva: 2024.01.08.
Golden Globe film elismerés díj

Az Oppenheimer nyerte a legjobb drámai film, a Szegény párák pedig a legjobb vígjáték vagy musicalfilm díját a 81. Golden Globe díjátadó gálán, amelyet helyi idő szerint vasárnap este rendeztek meg a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben.

Fotó: Pixabay.com (Képünk illusztráció)

A 81. Golden Globe-gála legnagyobb nyertese Christopher Nolan Oppenheimer című filmje volt: az atombomba atyjáról készült életrajzi filmet öt díjjal jutalmazták. A legjobb drámai film trófeája mellett Nolan a rendezői díjat is megkapta, a főszerepet alakító Cillian Murphy a drámai filmes mezőny legjobb színészének díját vehette át, Robert Downey Jr. a legjobb férfi mellékszereplőét, Ludwig Göransson pedig a legjobb eredeti filmzenéért járó elismerést.

A Szegény párák nem csak a legjobb vígjáték vagy musicalfilm díját szerezte meg: a főszereplőt, Bellát alakító Emma Stone kapta meg a legjobb színésznő díját.

A drámai filmes mezőny legjobb színésznőjének díját Lily Gladstone vehette át Martin Scorsese Megfojtott virágok című filmjéért.

A legjobb forgatókönyv díjáért az Oppenheimer és a Barbie is versengett, de végül Justine Triet Egy zuhanás anatómiája című filmje vitte el, amely a legjobb nemzetközi film díját is megszerezte.
A vígjátékok filmes mezőnyében Alexander Payne Téli szünet című filmjének két sztárja is díjat kapott a gálán: Paul Giamatti a legjobb színész, Da'Vine Joy Randolph pedig a legjobb női mellékszereplő lett.

A legjobb animációs film Golden Globe-ját Mijazaki Hajao A fiú és a szürke gém című alkotása kapta.

A televíziós mezőnyben az Utódlás lett a legjobb drámai sorozat (az HBO-széria három sztárja, Matt Macfadyen, Sarah Snook és Kieran Culkin szintén díjjal távozott a gáláról), A korona című Netflix-sorozatban nyújtott alakításáért Elizabeth Debicki a legjobb női mellékszereplő díját vehette át, míg A mackó című Hulu-széria három díjat kapott: a legjobb vígjátéksorozat elismerése mellett Jeremy Allen White és Ayo Edebiri is díjazott lett.
A Golden Globe-ceremónián ugyancsak három díjjal jutalmazták a Balhé című korlátozott epizódszámú sorozatot: a kategória fődíja mellett Ali Wongot és Steven Yeunt is elismerték színészi játékukért.

A Golden Globe újonnan bevezetett stand-up-díját első alkalommal Ricky Gervais-nek ítélték oda.

A Golden Globe idén először átadott, mozis kasszasikereket elismerő trófeáját a Warner Bros. Margot Robbie-val és Ryan Goslinggal a főszerepben forgatott Barbie című produkciója kapta, amelynek globális bevétele meghaladta az 1,4 milliárd dollárt (484 milliárd forintot). A film még egy kategóriában tarolt: Billie Eilish kapta a film What Was I Made For? című betétdaláért.





 





Ezeket olvastad már?
Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás