Baranyi László: „Kőkemény hónapokon vagyok túl”





Kőkemény hónapokon van túl Baranyi László. Sztrókja után újabb egészségügyi problémával kellett megküzdenie, azóta annyira fél, hogy már az utcára sem mer kimenni, nehogy valami baja legyen. Barátai rimánkodnak neki, hogy szedje össze magát, mert már nem sok van hátra addig, hogy betöltse a 100. életévét.



Megosztás
Szerző: N.V.N.
Létrehozva: 2023.12.30.
Baranyi László gyenge betegség nehéz időszak influenza

Baranyi László már a 97. életévét tapossa, de hosszú, betegségekkel terhelt hónapokat tudhat maga mögött. A Família Kft. egykori nagypapája a Covidból felgyógyult gyenge szervezetét nagyon megviselte az influenza. Mióta jobban érzi magát, nem mer kimenni az utcára, mivel attól fél, hogy kiizzad, megfázik, és újból beteg lesz. A barátai folyton arra kérik, mielőbb szedje össze magát, hiszen már nincs sok hátra addig, hogy betöltse a századik életévét – azt a színésznek mindenképpen meg kell érnie – biztatják. A színművésznek saját bevallása szerint egészen három évvel ezelőttig kutya baja sem volt, de akkor ledöntötte a lábáról a koronavírus, amiből a mai napig nem sikerült maradéktalanul felépülnie.

Baranyi László
Baranyi László szervezetét nagyon megviselte az influenza, még mindig nem épült fel teljesen (Fotó: Szabolcs László)

„Folyamatosan izzadok, még este is”

Több mint egy hónappal ezelőtt influenzás lettem, és egyszerűen nem tudok kigyógyulni belőle. 

Fogytam azóta két és fél kilót, és folyamatosan izzadok, még este is.

„Kilencvenhárom évesen épültem fel a Covidból, majdnem belehaltam. Azóta nagyon gyenge az immunrendszerem” – mesélte Laci bácsi, akinek idővel fokozatosan romlott az állapota. „Először arra lettem figyelmes, hogy az ízületeim nagyon kezdtek fájni. Ezt követően begyulladt a prosztatám, és a fülem is nekiállt recsegni. Végül egy kedves ismerősöm, dr. Gyügyei Viktória javasolt egy kombinált penicillines antibiotikumot, ami javított az egészségi állapotomon. Noha jobban lettem, úgy érzem, közben igencsak legyengült a szervezetem. Hajnalban még rendszeresen felébredek és megborzongok. Kőkemény hónapokon vagyok túl” – tette hozzá a nyáron sztrókon is átesett színész.

Baranyi László
Baranyi László feleségére, Klára asszonyra is alaposan ráijesztett (Fotó: Szabolcs László)

Még mindig kísérti a múlt

Baranyi Lászlóban így az év végén – főleg az év utolsó napján – újra és újra felsejlenek a háborúban töltött idők. Számtalan emlékezetes szilveszterben volt része, de az 1944 és 1945 fordulóján történtek még most is kísértik őt álmában.

Akkoriban fiatalok voltunk, és nem igazán akartuk elhinni, hogy meg is halhatunk. Persze aztán megkaptuk a magunkét. Karácsonykor, amikor még otthon voltunk Farkasréten, megjelentek a nyomjelzők Budaörs határában. Az úgynevezett előőrsök kóstolgatni kezdték egymást. Drága anyám másnap elengedett.”

Mindig mosolygok magamban, mikor eszembe jut, ahogy mondta: «Vigyázz magadra, édes fiam!»

„Azt gondoltam, persze, vigyázok majd magamra, nehogy eltaláljon egy golyó” – mesélte a Star magazinnak Laci bácsi, aki december 29-én állt szolgálatba. 

A sziget csücskében csónakokkal szálltak partra az oroszok. Mivel már csak sebesült német katonák állomásoztak ott, könnyen visszaverték őket, és mire mi odaértünk, elült a vihar. Mindössze annyi volt a dolgunk, hogy járőrözzünk, és futóárkokat ássunk egy esetleges támadásra felkészülve. Hatalmas öröm volt, amikor szilveszter délutánján megjött a váltásunk” – emlékezett vissza a színművész.

 





 





Ezeket olvastad már?
Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

„20 éves, párductestű fruska!” – az 50 éves Ullmann Mónika falatnyi bikiniben villantotta meg tökéletes testét

„20 éves, párductestű fruska!” – az 50 éves Ullmann Mónika falatnyi bikiniben villantotta meg tökéletes testét

Marics Peti és Binhky reagált a megcsalási botrányra

Marics Peti és Binhky reagált a megcsalási botrányra

„Ha komolyan gondolta, ez tragédia” – Csonka András szemtanúja volt a Szabadság hídon történt öngyilkossági kísérletnek

„Ha komolyan gondolta, ez tragédia” – Csonka András szemtanúja volt a Szabadság hídon történt öngyilkossági kísérletnek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás