Megszakad a szív: a temetőből jelentkeztek az Irigy Hónaljmirigy tagjai – Fotó

Van olyan veszteség, amit a zenekar tagjai évek múltán sem tudtak feldolgozni.



Megosztás
Szerző: Doris
Létrehozva: 2023.11.09.
Ambrus Zoltán Irigy Hónaljmirigy temető zenekar

Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy oszlopos tagjának halálhírét 2019 júliusában, egy meleg nyári napon jelentette be egykori zenekara. A zenész halálának pontos oka sokáig ismeretlen volt, de a történtek az egész szakmát megrázták.

Irigy Hónaljmirigy
Az Irigy Hónaljmirigy tagjai nem feledik egykori barátjukat Fotó: Bors

IHM-es zenésztársa, Sipos Peti a tragédia után a Mokkában arról beszélt, hogy Ambrust több műtéttel próbálták megmenteni, de sajnos hiába.

„Jött egy hirtelen rosszullét és kórházba került. Több műtéten keresztül próbálták menteni, volt, hogy jobban volt, aztán sajnos megint műteni kellett, megint, és egyszer csak bekövetkezett ez a tragédia” – nyilatkozta.

Ambrus 2011-ben vált ki a zenekarból közös döntést követően, mondhatni önkéntes száműzetésbe vonult, és leginkább alkalmi munkákból próbált megélni, több-kevesebb sikerrel.

„Alkalmi munkákból élek, de remélem újra lesz majd valami normális pénzkereseti lehetőségem. A szórakoztatóipar haldoklik, pedig mi abból élünk, a dalokból befolyó jogdíj nagyon kevés. Hiányzik a mirigyes korszak, anyagilag és a bulizás szempontjából is” – nyilatkozta a Borsnak Ambrus, nem sokkal a halála előtt.

Zenésztársai nem feledik Ambrus Zolit Fotó: Facebook

A temetőben emlékeztek rá 

A minap az IHM két tagja, Sipos Peti és Papp Ferenc kilátogatott néhai zenésztársuk sírjához egy csendes emlékezésre, ugyanakkor azt még mindig titokban tartják, hogy hol helyezték végső nyugalomra a nehéz sorsú zenészt.

„Zolikánk, mindenkinek nagyon hiányzol”

– írták érzelmesen Zoli egykori kollégái.

A temetés is titokban zajlott

Senki nem számított arra, hogy Ambrus Zoltánt, akinek a lányát nemrég eljegyezték,  a nyilvánosság teljes kizárásával kísérik majd utolsó útjára, ez mégis így történt 2019. szeptember 15-én. A búcsúztatóról annak idején Sipos Tomi számolt be a Facebookon.

„Tegnap délben elkísértük Ambrus Zolit utolsó földi útjára! Szűk családi és baráti körben, fényképezőgépek és újságírók nélkül sikerült búcsút vennünk Tőle...”

– írta szomorúan a zenész.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás