„Mostanában többet gondolkozom a múlton” – 76 éves Rózsa György





Ma már kevesebb munkát vállal a 76. születésnapját ünneplő Rózsa György, minden szabadidejét lányával és unokájával tölti.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2023.10.08.
Rózsa György utazás szerető együttlét születésnap

Tegnap töltötte be a 76. életévét Rózsa György. Egyetlen kívánsága volt családjához születésnapja alkalmából: a szerető együttlét.

"Idén nem kerek évfordulós nagy születésnapot tartunk. Szombaton ünnepi ebédre Csilla lányom hívott meg a házukba."

Húslevest kértem rántott csirkével, s főként szerető együttlétet. Ebéd után jót játszottunk az unokámmal, és nagyokat nevettünk bolondozás közben. 

Most nem egyszerre hívtam meg minden barátomat, de <kiscsoportos> falatozásokra, koccintgatásra azért vendégül láttam és látom majd őket. Ilyenkor nagyokat hahotázunk, régi emlékeket, utazásokat, csajozásokat, bulizásokat idézünk fel” – osztotta meg lapunkkal az évfordulós terveit.

Rózsa György
Rózsa György életkora miatt ma már kevesebb munkát vállal (Fotó: Mészáros János)

„70 éves koromig nem nagyon törődtem az idő múlásával”

Születésnapok alkalmával gyakran morfondírozunk el azon, mi van mögöttünk, hogy életünk, és bizony, mennyire rohan az idő. Nincs ezzel másképp Rózsa György sem, aki elárulta, mire jutott magában.

„70 éves koromig nem nagyon törődtem az idő múlásával. Annyi minden történt velem, annyi dolgom volt, hogy nem volt rá időm. Akkor el is csodálkoztam: jé, már ennyi minden van a hátam mögött?! Mostanában többet gondolkozom a múlton – műsorok százain, az egyetemi évek kalandjain, nagyon patakzó gyerek- és fiatalkoromon.”

Gyakrabban hívom fel a barátaimat – már akik megmaradtak –, igyekszem kicsit elrendezni a dolgaimat, és könyvet írok.

„Olykor, ha meghívnak, szívesen elmegyek műsort vezetni. Ám az életkorom miatt ma már kevesebbet vállalok, hiszen 57 esztendővel ezelőtt kezdtem tévéműsorokat csinálni” – mondta érdeklődésünkre a népszerű televíziós.

Rózsa György
Minden szabadidejét lányával és unokájával tölti (Fotó: Czerkl Gábor)

„A legboldogabb perceimet a lányommal és az unokámmal töltöm”

Rózsa Györgynek három évvel ezelőtt született meg az unokája. A kis Ádám pedig a nagypapa kedvence, minden alkalommal elvarázsolja a tévést. Nemrég a születésnapját is együtt ünnepelték.

"A legboldogabb perceimet a lányommal és az unokámmal töltöm."

Ádám szeptember közepén lett 3 éves. Nagyon szép születésnapja volt.

Mivel kedvenc játéka a gitározás, hát Csilla egy nagy, gitáralakú tortát csináltatott neki. A marcipán húrokat egyből megette, aztán megkínálta a vendég gyerekeket és szüleiket. Az ajándékok felsorolásától terjedelmi okokból eltekintek, csupán az állványos mikrofont említem, amibe gitározás közben lelkesen énekel azóta is” – mesélte a büszke nagypapa.

Isztambulba szeretne utazni

Aki valamelyest ismeri Rózsa Györgyöt, tudja, hogy az utazás az egyik nagy szenvedélye. Egy időre búcsút intett kedvenc programjainak, de nemrég újra kocsiba ült, és meg sem állt Felvidékig.

„Séta és utazgatás – ha ezekről le kellene végleg mondanom, nagyon szomorú lenne az életem. Kisebb szünet után újra bolyongok a Vár utcáin, ámulva nézek a szülővárosomra a Gellérthegyről vagy csatangolok gyerekkorom kedvenc Városligetében. Szeptemberben a barátaimmal zempléni tájakon és Felvidéken barangoltunk, várakat és városokat fedeztünk fel.”

Következő tervünk egy isztambuli buli meg egy kirándulás Provence csodáihoz.

„Kívánjon hozzá egészséget, még időt!” – tette hozzá a műsorvezető.


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás