„Ijesztő” – Kulcsár Edina fontos dologra hívta fel a figyelmet – Videó





Szerinte nem beszélünk eleget a témáról, így nem teszünk egészségünk és jövőnk érdekében.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2023.10.12.
környezetvédelem mikroműanyak műanyag egészség

A volt szépségkirálynő Kulcsár Edina több emberrel társulva próbálja Instagram-oldalán felhívni az emberek figyelmét a környezetvédelemre. Véleménye szerint elképesztő, hogy az emberek mennyire nincsenek tisztában a dolgokkal, azzal, hogy milyen káros hatással van a szervezetünkre a sok műanyag. Nagy erőkkel kampányol a tudatosság és az újrahasznosítás mellett.

Videóban hívja fel a figyelmet a környezetszennyezésre. 
Fotó: Instagram/edinakulcsar_official

Ijesztő mennyi mikroműanyag van a szervezetünkben

– kezdte a sztáranyuka a Mokka vendégeként. Elmondta, már azzal is mikroműanyag kerül a szervezetünkbe, hogy kinyitunk egy PET palackot, aminek a kupakjáról apró darabok az italba esnek, majd mi azt megisszuk. Ő például otthonába éppen ezért üdítőitalt igyekszik csak alumíniumdobozos változatban venni. Általában egyszerre berendel belőle egy nagy mennyiséget, így tálcánként tárolják otthon a dobozos italokat. Hozzátette: árban szinte ugyanott vannak, mintha PET-palackosan vennék őket, de ezzel sokkal többet tesz az egészségéért, mivel nem vesz műanyagot sem, továbbá az alumínium újra is hasznosítható.

Sokan nem tudnak a szennyezésről, megdöbbentek a környezetvédelemmel kapcsolatban, mivel nem egy mindennapi téma. Az emberek sokkal hamarabb ugranak olyan hírekre, hogy hogyan csináld meg a sminked vagy a hajad. Azonban ez is egy mindenkit érintő dolog, úgyhogy szerintem egyre többet és többet kell beszélnünk róla

  –  emelte ki. Hozzátette, ő is rengeteget olvasott, mire közelebb került a témához. 

Az egész abból indult számára, hogy viharfóbiás. Annak elkezdett utána járni, majd egyik témából csöppent a másikba. Így került képbe a mikroműanyagokkal is, amik ma már életünk szerves részét képezik, sőt tudósok kimutatták, hogy már a kisgyermekek szervezetében is benne van. Ez úgy jöhet például létre, hogy az óceánokon már konkrét úszószemét szigetek alakultak ki, amit az állatok megesznek. Az ő általuk megevett műanyag pedig mikroműanyakként fog a mi szervezetünkbe kerülni, amikor mi fogyasztjuk el őket. Habár ez 90 százalékban kimutatottan kiürül belőlünk, a 10 százaléka felszívódik. 

Edina elmondta, hogy tudja, nem egyszerű a műanyagok kizárása az életünkből. Időt és figyelmet kell fordítani rá. Saját és gyermekeink egészsége érdekében azonban ez elengedhetetlen. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Kókuszvízzel és rizsszemekkel tisztították meg Jákob Zoli lelkét – Video

Kókuszvízzel és rizsszemekkel tisztították meg Jákob Zoli lelkét – Video

"Meg fogsz halni nemsoká" - Életveszélyesen megfenyegették a Házasság első látásra sztárját

"Meg fogsz halni nemsoká" - Életveszélyesen megfenyegették a Házasság első látásra sztárját

Kitálalt a szakértő II. Erzsébet királynő nagy hibájáról

Kitálalt a szakértő II. Erzsébet királynő nagy hibájáról

Gyász: elhunyt a népszerű együttes meghatározó tagja - Videó

Gyász: elhunyt a népszerű együttes meghatározó tagja - Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás