RETRO RÁDIÓ

Tovább gyűrűzik a botrány: az OMSZ vizsgálatot indított az intenzíven fekvő Gálvölgyi János ügye miatt





A 74 éves színművészt jelenleg intenzív osztályon kezelik, ügyében már az Országos Mentőszolgálat is nyomoz.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2023.05.12.
Módosítva: 2023.05.12.
Gálvölgyi János vizsgálat intenzív osztály országos Mentőszolgálat

Ahogy arról a Metropol is írt, kórházba szállították Gálvölgyi Jánost, a színművészt az intenzív osztályon kezelik. Rosszulléte kapcsán még egy botrány is kirobbant a mentőszolgálat körül. 

GÁLVÖLGYI János
A színművészt jelenleg intenzív osztályon kezelik, ügyében már az Országos Mentőszolgálat is nyomoz Fotó: Keleti Éva / MTVA/Gyűjtemény

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész szerdán lett rosszul, lánya tájékoztatása szerint az állapota jelenleg stabil, azonban folyamatosan oxigént kap. A 74 éves Gálvölgyi Jánosért családja és kollégái mellett az egész ország aggódik.

Gálvölgyi ügye az elmúlt napokban óriási port kavart, ugyanis lányai szerint hiába hívtak mentőt rossz állapotban lévő édesapjukhoz, az nem érkezett meg, ezért végül ők ketten vitték be a kórházba édesapjukat. Azt állítják, a mentő még 40 perc elteltével sem ért ki, az ügyben a mentőszolgálat vizsgálatot indított.

Gálvölgyi János színművészt kórházban ápolják, állapota stabil, de a közeljövőben tervezett előadásait lemondja. Gálvölgyi Jánost 2023. május 10-én délelőtt a család szállította kórházba, miután súlyos légzési panaszok léptek fel nála. Gondos orvosi ellátásban részesül a SOTE klinikáján. Állapota súlyos, de stabil. Amennyiben állapotában változás állna be, arról a család tájékoztatni fogja a közvéleményt

– közölte a Borssal a színész lánya, Gálvölgyi Dorka. A Tények azt is kiderítette, hogy Gálvölgyi János lélegeztetőgépen van és mélyaltatásban tartják, valószínűleg tüdőembóliát kapott. 

A botrány kirobbanása kapcsán Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy vizsgálat indult az ügyben, hogy miért csak a hívás után 41 perccel indult el a segítség.

Minden részletre kiterjedő vizsgálatot indítottunk, elsősorban azt kell tisztáznunk, hogy megfelelően döntött-e a mentésirányító akkor, amikor a kapott információk alapján az esetet nem a közvetlen életveszély kategóriájába, hanem az úgynevezett P2-es kategóriába sorolta, ami azt jelenti, hogy a mentő nem feltétlenül azonnal indul a beteghez

– nyilatkozta a szóvivő.

Az 1-es prioritás jelenti a közvetlen életveszélyt, ami az azonnali mentőindítást jelenti. Győrfi Pál szerint vissza kell hallgatni, hogy pontosan mi hangzott el a segélyhívásban, milyen tüneteket mondott el a család. A szóvivő kiemelte, ha a mentőknél hibáztak, meglesz a következménye, de ahhoz meg kell várni a vizsgálat eredményét.

 





 





Ezeket olvastad már?
„Szép vagy minden látószögből” – Még a víz is felforr Singh Viki fürdőruhás testétől

„Szép vagy minden látószögből” – Még a víz is felforr Singh Viki fürdőruhás testétől

Életveszélyes mutatványt hajtott végre a jóképű magyar színész

Életveszélyes mutatványt hajtott végre a jóképű magyar színész

„Éjszaka kihagy a légzésem” – gépre kötve tud csak aludni az Exatlon sztárja

„Éjszaka kihagy a légzésem” – gépre kötve tud csak aludni az Exatlon sztárja

A TV2 sztárja a fiával tölti a húsvétot

A TV2 sztárja a fiával tölti a húsvétot

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás