RETRO RÁDIÓ

Gyászba borult az ország: kollégái, barátai, tisztelői búcsúznak Lang Györgyitől

Egy pillanat alatt söpört végig az országon a hír: Lang Györgyi elhunyt. Kollégái, barátai, tisztelői szívfacsaró sorokkal búcsúznak az énekesnőtől.

Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2023.05.21.
Módosítva: 2023.05.21.
Lang Györgyi gyász búcsú

A Bors tudta meg a lesújtó hírt: szombaton késő délután, hosszú, méltósággal viselt betegség után, otthonában, barátai és családja körében, 66 éves korában, álmában elhunyt Lang Györgyi. A szomorú hír percek alatt körbejárta az internetet, és a közösségi oldalakat gyakorlatilag ellepték az érzelmekkel teli gondolatok. Kollégák, barátok, színészek, politikusok, rádiósok, és olyanok is, akik nem ismerték, de tisztelték, megható sorokkal búcsúztak az énekesnőtől.

LANG Györgyi
Családja, barátai körében hunyt el az énekesnő (Fotó: Keleti Éva / MTI)

Falusi Mariann, aki 35 évig alkotott egy párt a színpadon Pa-Dö-Dő formációjukkal, és akinek a neve összefonódott a sok évtized alatt Lang Györgyiével, Dés László és Bereményi Géza szerzeményével, az „Ez a hely” című dallal búcsúzott barátjától. És hogy miért ezzel? A szöveg választ ad erre. Az énekesnő semmit nem írt a poszthoz, de mérhetetlen fájdalmáról árulkodik.

D. Tóth Kriszta korábban a műsorában látta vendégül az énekesnőt. A közös adás posztolásával búcsúzott Györgyitől.

Három hete találkoztunk a Budaörsi Színházban… Jó utat, Györgyi! Legyen könnyebb!

– írja a médiaszemélyiség.

Till Attilát is megrázta az énekesnő halálhíre, hiszen több alkalommal is volt alkalma forgatni vele.

Lang Györgyi! Annyira szerettem a hozzáállásodat bármihez! A széphez, a jóhoz, a hülye politikához, magadhoz, a barátokhoz, a betegségedhez.

„Nem sok embert ismerek, aki annyira a dolgok felett tudott lenni, mint te! 2020 novemberében forgattunk Kulka Jánossal egy portrét a Propagandában, és akkor Jani elvitt minket hozzád, nagy élmény volt abban a különleges, sokszínű, mesebeli lakásban lenni, amiben te, mint egy egyszerre 5 és 100 éves varázslónő szórakoztattál minket. Mint mindig mindenkit! Ég veled!” – olvasható a TV2 műsorvezetőjének posztjában.

Csonka András szintén nagy tisztelője volt az énekesnőnek. Sorai mindenki számára elgondolkodtatóak lehetnek.

„Györgyi, szerinted mit tudunk most kezdeni ezzel az egésszel? Szerinted meg tudjuk egyáltalán érteni, fel tudjuk fogni, el tudjuk fogadni, hogy ennyi volt? Mondom ezt úgy, hogy tisztában vagyok az előzményekkel, az évek óta ismert tényekkel” – kezdte sorait a színész. Amióta csak ismerlek, Te voltál a szabadság, a belevaló, pofátlan vagányság, a metsző humor és irónia, ugyanakkor a gyermeki érzékenység, és érzelem is, csak azt hitted, ezt elrejtheted előlünk a nagyszájúságod mögé. Az egész életed szembemenés sok mindennel, leginkább a betegségeddel, ami évtizedekig békén hagyott, hogy aztán rákapcsolhasson, szembemenés az igazságtalansággal, a pozőrséggel. Kíméletlenül tisztán tudtál megítélni embereket, kvalitásokat, és nem féltél, ha kritizálni kellett. Mennyire irigyeltem Tőled a bátorságodat” – írta közösségi oldalán.

Csonka András kifejtette, soha nem látott szebb példáját a barátság erejére, mint Györgyi sorsában.

„Amit és ahogy Mariann és a hozzád legközelebb állók évek óta végigcsináltak, az egyszerre megható és példamutató, iránytű mindannyiunknak.” 

Szégyellem, hogy ebben nem álltam igazán mellettük. Zavarban voltam a helyzettől, attól, hogy úgy teszek, ha találkozunk, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, pedig alig szóltál pár szót, de tudtam, hogy Te is, éppúgy, ahogy én, utálod a sajnálkozást.

„Te a sztrók előttig valóban azt mutattad, teljes életet tudsz és akarsz élni. Olyat, amit sokan egészségesen sem vagyunk képesek megtenni. Duótok a vidámság, az önmagunk felvállalásának magasiskolája volt. Köszönjük az erőt, a felszabadult perceket, az önfeledt hangulatú koncerteket, a hitet, hogy lehet másképpen, igaziul is! Nyugodj békében, drága Györgyi!” – olvasható a színész posztjában.

 

Alig egy hónapja a Pa-Dö-Dő még telt ház előtt lépett színpadra

Ilyen és ehhez hasonló, megszámlálhatatlan, beidézhetetlen sorokkal emlékeztek meg Györgyiről, akire sokan példaként tekintettek, hiszen hosszú évek óta kényszerült kerekesszékbe, miután 28 éves korában sclerosis multiplexet diagnosztizáltak. Az énekesnő ettől függetlenül teljes életet élt, és a Pa-Dö-Dő is tovább zakatolt. Koncertjeiken – ami az utóbbi másfél évben igencsak megfogyatkozott, miután 2021 novemberében sztrókot kapott – minden alkalommal telt ház előtt álltak színpadra. Generációtól függetlenül tombolt a közönség, és énekelte a rengeteg slágert, amit a több mint három évtized alatt megismertünk és megszerettünk tőlük.

Utoljára idén, április 6-án léptek föl olyan sikerrel, hogy a közönség követelte, ismételjék meg a koncertet. Ennek június 18-án lett volna az időpontja. Azonban az élet igazságtalanul közbeszólt: többé nem „állhat” színpadra. Nyugodj békében, Györgyi! – írja a Bors.

 

 

Ezeket olvastad már?
Balázs Andi bevallotta: vannak előadások, amik nagyon megterhelik

Balázs Andi bevallotta: vannak előadások, amik nagyon megterhelik

Házasság első látásra:  Petra a vécén húzta le a jegygyűrűjét - Videó

Házasság első látásra: Petra a vécén húzta le a jegygyűrűjét - Videó

21 év telt el: így néznek ki most a Bűbájos boszorkák szereplői - galéria

21 év telt el: így néznek ki most a Bűbájos boszorkák szereplői - galéria

„Elérkezett a mélypont” – szívszorító vallomást tett Király Viktor

„Elérkezett a mélypont” – szívszorító vallomást tett Király Viktor

Top hírek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél-feliratkozás