Érettségijükről nosztalgiáztak a celebek: Sebestyén Katja énekelte a nyelvtantételt, Schmuck Andor megszívatta a matektanárt





Felidézték az érettségi vizsgájukat a celebek! Volt, aki énekelt, s volt, aki csak a kettesre hajtott.



Megosztás
Szerző: mkb
Létrehozva: 2023.05.08.
érettségi Schmuck Andor Sebestyén Katja matek

Hétfőn megkezdődött az érettségi, a Metropol felkeresett néhány hírességet, hogy felidézzék, ők hogyan élték meg a fontos vizsgákat.

Schmuck Andor megszívatta a matektanárát

Az érettségin a passzív ellenállás részese voltam!” – kezdett bele a Metropolnak nyilatkozva a politikus. – „Isten bocsássa meg, de annyira nem szerettük a matektanárt, hogy azt gondoltuk, kiszúrunk vele. Kiszámoltuk, hogy ha csak az első két feladatot csináljuk meg, akkor már megvan a kettes, így mikor azzal végeztünk, tömegesen felálltunk és beadtuk a szinte teljesen üres feladatlapot.”

17 perc alatt megvolt az érettségi. Ma már persze nem tenném ezt. Egyébként nem járt rosszul a tanár. Sok évvel később egy érettségi-találkozón bocsánatot kértünk tőle, mire közölte: sosem volt ilyen könnyű dolga az érettségik javításával…

 – idézte fel nevetve a politikus, aki azt is elmesélte, 1989-ben, a rendszerváltás évében a bolondballagásukon úttörőnyakkendőt húztak, amiért kihívták rájuk a rendőrséget.

Sebestyén Katja elénekelte a tételt

A TV2 Sztárban sztár leszek! tehetségkutató első évada döntősének gyerekkora óta mindene a zene, az éneklés. 

A nyelvtan szóbeli tételt szó szerint elénekeltem! Pont a kedvencemet, a nyelvjárásokat húztam, és mivel sok népdalt ismertem, megkértem, hadd énekeljem el ezeket az adott nyelvjárásban!

 – idézte fel Katja, aki az egyetemen a bolgár-orosz diplomája megszerzésére is gitárral felszerelkezve érkezett, s ott is énekelt a vizsgán. Az énekesnő ráadásul idén is átéli a vizsga izgalmait:

A nagyfiam most érettségizik. Reggel óta bújom az internetet, vártam, hogy megjelenjen a feladatsor. Hetek óta tanulok a fiammal, töltöttem a fejébe Petőfit, Radnótit… A Sorstalanság megírásának kerek évfordulója van, az egyik Kafka-regénynek is. Arra számítottam, hogy ezek közül lesz kérdés a magyarérettségin, hát tévedtem, egy egészen modern művet kellett elemezni, és az iskolába való biciklizésről írni!” – háborgott nevetve Katja.

Tavaly a Ripostnak nyilatkozva Csepregi Éva arról beszélt, hogy nem izgult a matekérettségin 1972-ben, sokkal jobban foglalkoztatta, hogy előtte lévő nap lépett fel a Kócbabák nevű formációval a Ki mit tud? tehetségkutatón.

Szintén az előző érettségiszezonban vallott a Borsnak Zalatnay Sarolta, akinek Jaj a matek! című dala egyfajta vallomás is lehetne:

Azt gondolkodás nélkül elmondhatom, hogy a matek az mindig is a gyengém volt. Egyszerűen nem értettem soha. Minden másból kitűnő tanuló voltam, kivéve a matek, fizika, kémia. Ezek számomra konkrétan lehetetlen feladatnak tűntek az iskolában.”
 





 





Ezeket olvastad már?
Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás