RETRO RÁDIÓ

Besúgó lesz Lajcsiból a börtönben? Keményen válaszolt az ügyvéd!

Galambosnak is be kell tartania az íratlan börtönszabályokat, melyekkel csak most ismerkedik. Szakértő vallott, hogy mivel kell nagyon vigyáznia, és milyen helyzetektől kell mindenképpen távol maradnia.Megosztás
Szerző: ANOMÁLIA
Létrehozva: 2023.05.02.
Galambos Lajos ügyvéd börtön

Egy hete, hogy az ország trombitaművésze, Lagzi Lajcsi bevonult a börtönbe, miután tavaly decemberben a zenészt jogerősen 3 év hat hónapos letöltendő börtönbüntetésre ítélték, áram-, gáz- és vízlopás, valamint vesztegetés miatt. Az ügy 2015-re nyúlik vissza, ekkor törtek a népszerű zenészre és családjára a mocsai birtokukon az éjszaka közepén. Az ügy nyomozati szakaszában Lajcsi 125 napot töltött előzetesben, ahol megtapasztalhatta, milyen a szabadság teljes megfosztásával együtt élni. 

Besúgóvá válhat a börtön falai között a zenész Fotó: Nagy Zoltán

Ingoványos a talaj a börtönben Lajcsi számára

Lajcsi nem várt eseményekre is fel kell, hogy készüljön, hiszen a börtön falai között más szabályok uralkodnak, mint a való életben. Egy szakember, dr. Gerő Tamás árulta el, mire ajánlatos figyelnie a zenésznek bevonulásakor. Az ügyvéd egyrészt elmondta, hogy az első időkben a kóborkutyaszerű slepptől, a börtönszlengben csak „kannibáloktól” kell óvakodnia, azonban, most egy hét után más, veszélyes elemekkel is szembe találkozhat Lajcsi. 

„Itt vannak például az úgynevezett »vamzerek«, a besúgók. Az elítéltek 90 százaléka folyamatosan jelent titokban bizonyos őröknek előnyökért cserébe. Ez eléggé ingoványos talaj, ha ilyennel megkeresnek, nem kell elutasítani, de túl sok mindent jelenteni sem szabad. A megoldás itt is az arany középút, ahogyan a kannibáloknál is” – mesélte a szakjogász. 

Az ügyvéd azt is elmesélte, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen az első benyomás az új fogvatartottról, és különösen vigyázni kell személyes információkkal, és a pillanatok alatt kialakuló konfliktushelyzetekkel. 

„Privát információt nem célszerű kiadni, főleg személyes adatot nem. Nem szabad kérkedni, sem javakkal, sem ismeretséggel, ugyanakkor hazudni csak és kizárólag úgy szabad, ha az nem derülhet ki sehogy. Kártyába, és egyéb szerencsejátékba beszállni nem javasolt semmilyen körülmények között. Nem szabad szótlannak lenni, de túl sokat beszélni sem.”

Amennyiben komoly konfliktushelyzet van, akkor »fel kell állni«, hiszen kicsi rá az esély, hogy verekedésig fajul a dolog. Ez nagyon fontos és az is, hogy ilyenekért nem szabad szólni a felügyelőknek, mert ha valakiről elterjed, hogy vamzer, az kellemetlenségeket okozhat a későbbiekben

 – írja a témában jártas szakember a blogján. 

Galambos Lajos
Sztárként bánnak a börtönben is Lajcsival Fotó: Végh István

A sztár, az sztár

Az ügyvéd elmesélte azt is, hogy sztárként azért egészen más, nem várt helyzetekkel is meg kell küzdenie a trombitásnak. 

„Lajcsinak nem szabad kérkednie a hírnevével, azonban azt biztosra vehetjük, hogy felismerik, ismerik jól a sztárt, így van bennük valamiféle előítélet is vele szemben. De alapvetően, aki sztár kint, sztár bent is számukra” – ismertette a tényeket az ügyvéd, aki hozzátette azt is, hogy még ha Lajcsinak nehéz is lenne meghúzódnia, mindenképpen törekednie kell a jó magaviseletre, hiszen akkor jóval előbb szabadulhat. 

 

Ezeket olvastad már?
Varga Miklós rosszul élte meg gyermekei elköltözését – „Üres lett a ház”

Varga Miklós rosszul élte meg gyermekei elköltözését – „Üres lett a ház”

Így néz ki meztelenül, ébredés után Ördög Nóri

Így néz ki meztelenül, ébredés után Ördög Nóri

G.w.M is megerősítette Kulcsár Edina várandósságát, ezt mondta

G.w.M is megerősítette Kulcsár Edina várandósságát, ezt mondta

Nigériai rapper dolgozta fel Zorán dalát – Videó

Nigériai rapper dolgozta fel Zorán dalát – Videó

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás