Fájdalmas múlt árnyékolja be Leblanc Győző életét





Leblanc Győző életét számos tragédia árnyékolja be. Testvérét agydaganatban vesztette el, közben második házassága is tönkrement. Szinte lelkileg fel sem épült, amikor édesanyja is elment. A fájdalmaknak nem ért véget ezzel, tavaly szerelmét, Tóth Évát temette el.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2023.04.16.
Módosítva: 2023.04.16.
Leblanc Győző gyász emlékek tragédiák

Leblanc Győző a napokban érkezett haza Ausztráliából. Az ott szerzett élményeiről a Borsnak mesélt. Az interjú alkalmával azonban olyan fájdalmas emlékek is a felszínre törtek, amikről korábban még sosem mesélt. A kontinens sorspont számára, élete minden nehéz szakasza valahogy kapcsolódik az országhoz.

„Az első feleségemmel, Pitti Katalinnal öt éven át Magyarország álompárja voltunk. Miután különváltunk, 1986-ban épp egy koncertmeghívásunk lett volna Ausztráliába, ahova már nem tartott velem, Domonkos Zsuzsát küldte maga helyett. Az utazás a kilábalást jelentette nekem” – mesélte a lapnak.

Leblanc Győző
Fotó: Leblanc Győző

„Egy almányi daganat volt a fejében”

Második óriási mélypontja az életének 2002. volt, amikor az öccsét is tragikus hirtelenséggel veszítette el.

„A testvérem a Magyar Állami Operaház Erkel Színházának volt a fővilágosítója. A világ legaranyosabb és legbékésebb embere volt, mindenki szerette.”

Épp Japánba utaztak a Denevért játszani az Operaházzal, amikor kezdte a színpadi fényeket beállítani, rosszul lett. Bevitték egy kórházba, megröntgenezték, és kiderült, hogy egy almányi daganat volt a fejében.

„Megoperálták, de a második nem sikerült. Pontosan a diagnózist követően 8 hónappal később, 48 évesen temettük el” – emlékezett vissza könnyeivel küszködve az operaénekes.

Leblanc Győző és Tóth Éva
Tóth Éva énekesnővel húsz éven át alkottak egy párt, tavaly augusztusban veszítette el (Fotó: Bors)

Édesanyja 2009-ben hunyt el

Édesanyjával hiába követtek el mindent, Csaba nem tudott felépülni szörnyű betegségéből.

Miután hazahozattam Japánból, bevittük az Amerikai útra, ott már megmondták, hogy mindössze nyolc hónapja van hátra. Sajnos igazuk lett.

„Mi nagyon jó testvérek voltunk. Én 11, míg ő 4 éves volt, amikor édesapánkat elveszítettük. Édesanyám nagyon összetört, én pedig azt mondtam neki, ne sírjon, majd segítek neki fölnevelni Csabikát. Így is volt! Hárman szorosan összetartoztunk, a sors mégis kegyetlen volt velem, mert mindkettőjüket elvette tőlem. Anyukám éjjel-nappal fönt volt Csabáért, rengeteget foglalkozott vele, még az infúziót is megtanulta bekötni. A testvérem temetése napján kapott agyvérzést, egyszer csak összeesett. 2009-ben, 86 éves korában hunyt el, úgy hiszem, szép kort megélt” – mesélte a fájdalmas emlékeket.

Leblanc Győző és fiai
Fiai segítettek neki túllépni Éva elvesztésén (Fotó: Leblanc Győző)

„Most sokkal jobban érzem magam”

Az operaénekes számára azért volt ez az időszak különösen nehéz, mert épp akkor ért véget a második házassága, egyedül maradt, miután felesége, Csonka Zsuzsi 2002 őszén elköltözött két közös gyermekükkel. Ekkor azonban a sors „közbeszólt”, és a sok rossz után csodálatos évek következtek. Egyszer csak megszólalt a telefonja, a vonal túl végén Tóth Éva jelentkezett. Ekkor kezdtek el együtt dolgozni, és 2003 első hónapjaiban Ausztráliába utaztak fellépni, ahol egymásba szerettek. Sajnos azonban húsz, csodálatos együtt töltött év után tavaly augusztusban tragikus hirtelenséggel elveszítette az énekesnőt. Most pedig pont oda kapott meghívást kolléganőjével a magyarok világtalálkozójára, ahol Évával egymásra találtak.

A kint töltött két és fél hónap alatt ugyanazokon a helyeken jártam, ahol Évával. Rengeteg sebet tépett föl. De a kint szerzett élmények sokat segítettek.

Szeredi Krisztinával léptem föl, aki egy csodálatos fiatal énekesnő. Minden előadásunk után vastapsot kaptunk a közönségtől. Óriási sikert arattunk. Rengeteg programon vettem részt, gyönyörű helyekre jutottam el. Olyan élmény volt ez nekem, ami által tényleg felszabadultan tértem haza. Most sokkal jobban érzem magam” – fűzte hozzá az operaénekes.





 





Ezeket olvastad már?
Nyilvánosan meztelenkedett, az utcán tárulkozott ki a modell – Fotó

Nyilvánosan meztelenkedett, az utcán tárulkozott ki a modell – Fotó

Vasvári Vivien megható üzenetet írt 8 hónapos kisfiának – Fotó

Vasvári Vivien megható üzenetet írt 8 hónapos kisfiának – Fotó

Bagossy Norbi napokon belül visszatér a Parkba

Bagossy Norbi napokon belül visszatér a Parkba

Heti top 5: Gyász, Tóth Andi, Harry  és Meghan – Ezek voltak a legolvasottabb sztárhírek

Heti top 5: Gyász, Tóth Andi, Harry és Meghan – Ezek voltak a legolvasottabb sztárhírek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás