RETRO RÁDIÓ

Rajkai Zoltán: Akinek „munkakapcsolata” van Istennel, annak mindegy, hogy az élet mely területén dolgozik





A hívő ember számára a tolerancia nem jó fogalom, helyette a szeretet fogalma lép előtérbe – mondta Rajkai Zoltán a kultura.hu-nak, ahol egy izgalmas interjúban filmről, színházról és hitről mesélt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.26.
Tündérkert interjú Rajkai Zoltán

Az ő hangján szólal meg magyarul Bradley Cooper, Mark Ruffalo, Patrick Dempsey, Sam Rockwell és Miki egér, de ez töredéke sincs számtalan szinkronszerepének, és akkor a filmes és a színpadi munkáit nem is említettük. 

Rajkai Zoltán lassan harminc éve tagja a Katona József Színháznak, most a kultura.hu újságírójának, Gáti Katalin Teodórának mesélt többek között arról, hogy régóta ismételt imái meghallgattattak.

A Tündérkert című sorozatban, Géczy András szerepében Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás

Túlzottan nyomasztó lett a korszak, amiben élünk. Járványok, háborúk dúlnak, növekszenek az ezekkel járó társadalmi és gazdasági nehézségek, és közben szétszed bennünket az agresszív politikai, világnézeti kommunikáció, a kultúrharc, a közösségi médiából és az internetről ránk zúduló féktelen, szélsőséges információhalmaz, amit képtelenek vagyunk egészségesen feldolgozni... ... Elvesztettük az iránytűt, elveszett a zsinórmérték, amihez igazodva biztonságosan és kiegyensúlyozottan élhetnénk. Ezért lett világos számomra, hogy vissza kéne nyúlni az alapokhoz, a fundamentumokhoz.

– válaszolta a színész arra kérdésre, hogy miért nyúlt a bibliai tízparancsolathoz készülő monodrámájában. Amellett, hogy számos előadásban láthatjuk, nemrég fejezte be a Tündérkert című történelmi-politikai thrillersorozat forgatását

Géczy András szerepében egy különleges korszak szereplője:  a sorozat egy viharvert történelmi időszakban játszódik, amelyben a XVII. századi Erdély izgalmas politikai és színes társadalmi világa elevenedik meg.

Ötvenéves korom felett megadatott az, hogy egy kosztümös filmben, napsütötte, párás, őszi reggelen, egy gyönyörű erdőszélen, lóháton ülve a „tessék” felszólításra várok, majd karddal az oldalamon, húsz marcona hajdúval a hátam mögött, bevágtázhassak egy középkori várba. Ez nagy boldogság egy színész számára. Hálát is adtam érte Istennek.

 

A teljes interjút itt olvashatod el





 





Ezeket olvastad már?
Vilmos és Harry herceget is ismerte, kirúgták a pedofil tévést

Vilmos és Harry herceget is ismerte, kirúgták a pedofil tévést

Ritka pillanat: nem akárki öltöztette így Tóth Gabit

Ritka pillanat: nem akárki öltöztette így Tóth Gabit

Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

Óriási tévhitet cáfolt – Megszólalt a világ egyik legismertebb pornósztárja

Óriási tévhitet cáfolt – Megszólalt a világ egyik legismertebb pornósztárja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás