RETRO RÁDIÓ

Megmutatjuk az utolsó szakállas fotót a Tündérkert pasijairól





A Tündérkert stábja egész novemberben nem borotválkozott.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.01.
Tündérkert movember szakáll

Szakállas felvételvezetők, rendezőasszisztensek, operatőrök, hangosítók, világosítók, díszletesek, kellékesek sürögtek-forogtak az átállásoknál és a jelenetek felvétele közben, de még a CGI csapat, a standfotós, a kaszkadőr szakértő, a gyártásvezető, a forgatókönyvíró és a rendező is szőrös volt. Végül összeálltak egy csoportképre, és ünnepélyesen lezárták a 2022-es movembert.

Az utolsó szakállas stábfotó /Fotó: TAMAS DOMBOVARI / Megafilm

Az ötlet a Tündérkert című 8 részes történelmi politikai sorozat rendezőjének a fejéből pattant ki. Madarász Isti lelkesítette fel a háttérben dolgozó stáb férfitagjait a figyelemfelhívó szőrnövesztésre.

 

Szőrösek és felelősségteljesek

„Egy jó kis bajusz-szakáll növesztéses november érdekel valakit? A végén stábbajuszfotóval?” – tette fel a kérdést Madarász Isti rendező, és nem kellett sokáig várnia arra, hogy megalakuljon a Tündérkert stábjának novemberi szőrös csapata, akik amellett, hogy egy hónapig nem borotválkoztak, ezzel az akcióval egy missziót is teljesítettek.

A movember mozgalom résztvevői ugyanis önkéntes bajusz- és szakállnövesztéssel hívják fel a figyelmet a férfiak egészségi problémáira – beleértve a prosztatarákot, a hererákot és a lelki betegségeket, köztük a depressziót és a hozzá kapcsolódó öngyilkosságot – és azok megelőzésére.

 

Bethlen nem borotválkozik

A kamera előtt dolgozó színészek ebben az esetben csupán csak drukkolni tudtak kollégáiknak, hiszen az ő arcszőrzetüket a történet, és persze a sminkesek határozzák meg. Mivel azonban a 17. században a férfidivat egyik elengedhetetlen eleme volt a szakáll, a Bethlen Gábort alakító Bokor Barna nyár óta egyáltalán nem borotválkozik. Az alapos és gondos jelmezeseknek köszönheti, hogy mégsem torzonborz a szakálla. Ők azok, akik mindig figyelnek arra, hogy milyen hosszú lehet a színészek arcszőrzete a jelenetben.

„A sminkes és fodrász kolléganők győzködnek, hogy a forgatás után is hagyjam meg a szakállam. Ami nekem van, az még nem komoly arcszőr, de ígérem, a második évadra növesztek egy rendeset” – nevetett Bokor Barna, aki nagyon büszke a háttérben dolgozó kollegáira is. Elárulta: A Tündérkert stábja igazi, összetartó közösség, ahol rengeteg baráti kapcsolat kialakult a munka során.

Bokor Barna szakállas maradt Bethlen Gábor szerepe miatt
Bokor Barna szakállas maradt Bethlen Gábor szerepe miatt /Fotó: Tamas Dombovari / Megafilm

Fotóval búcsúztak a szakálltól

A stábtagok a decemberi forgatási napokra már frissen borotválva érkeztek, hiszen lejárt a közös fogadalom. Az utolsó szőrös napot – ahogy tervezték – megörökítették egy stábfotóval.

„Igazán jó érzés volt látni, hogy milyen sokan csatlakoztak a stábból. Egy infantilis poénnak indult, aztán valami komolyabb dologgá nőtte ki magát. Kollegialitást, bajtársiasságot sugall az, ahogy reggelente egymásra vigyorgunk a díszlet bejáratánál és mindannyiunknak loboncos szakálla van. Persze fontos, hogy van egy ügy, amire ezzel is felhívhatjuk a figyelmet, de ennél többet is adott nekünk, a Tündérkert stábtagjainak: az összetartozás érzését” – mondta el Madarász Isti rendező.





 





Ezeket olvastad már?
Balesetet szenvedett a Marvel-filmek sztárja: súlyosan megsérült, rajongói nagyon aggódnak

Balesetet szenvedett a Marvel-filmek sztárja: súlyosan megsérült, rajongói nagyon aggódnak

„Megszakad a szívem” – kegyetlen dolgot tett a családjával Meghan Markle

„Megszakad a szívem” – kegyetlen dolgot tett a családjával Meghan Markle

„Szeretném a hátralévő éveimet egészségesen tölteni, sokáig itt lenni” – Kökény Attila 49 éves lett, elárulta, mi nyújt neki vigaszt

„Szeretném a hátralévő éveimet egészségesen tölteni, sokáig itt lenni” – Kökény Attila 49 éves lett, elárulta, mi nyújt neki vigaszt

Hoppá! Rúdtánc közben kapták le háromgyerekes magyar színésznőt, mindene kilátszott

Hoppá! Rúdtánc közben kapták le háromgyerekes magyar színésznőt, mindene kilátszott

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás