RETRO RÁDIÓ

Megmutatjuk az utolsó szakállas fotót a Tündérkert pasijairól

A Tündérkert stábja egész novemberben nem borotválkozott.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.01.
Tündérkert movember szakáll

Szakállas felvételvezetők, rendezőasszisztensek, operatőrök, hangosítók, világosítók, díszletesek, kellékesek sürögtek-forogtak az átállásoknál és a jelenetek felvétele közben, de még a CGI csapat, a standfotós, a kaszkadőr szakértő, a gyártásvezető, a forgatókönyvíró és a rendező is szőrös volt. Végül összeálltak egy csoportképre, és ünnepélyesen lezárták a 2022-es movembert.

Az utolsó szakállas stábfotó /Fotó: TAMAS DOMBOVARI / Megafilm

Az ötlet a Tündérkert című 8 részes történelmi politikai sorozat rendezőjének a fejéből pattant ki. Madarász Isti lelkesítette fel a háttérben dolgozó stáb férfitagjait a figyelemfelhívó szőrnövesztésre.

 

Szőrösek és felelősségteljesek

„Egy jó kis bajusz-szakáll növesztéses november érdekel valakit? A végén stábbajuszfotóval?” – tette fel a kérdést Madarász Isti rendező, és nem kellett sokáig várnia arra, hogy megalakuljon a Tündérkert stábjának novemberi szőrös csapata, akik amellett, hogy egy hónapig nem borotválkoztak, ezzel az akcióval egy missziót is teljesítettek.

A movember mozgalom résztvevői ugyanis önkéntes bajusz- és szakállnövesztéssel hívják fel a figyelmet a férfiak egészségi problémáira – beleértve a prosztatarákot, a hererákot és a lelki betegségeket, köztük a depressziót és a hozzá kapcsolódó öngyilkosságot – és azok megelőzésére.

 

Bethlen nem borotválkozik

A kamera előtt dolgozó színészek ebben az esetben csupán csak drukkolni tudtak kollégáiknak, hiszen az ő arcszőrzetüket a történet, és persze a sminkesek határozzák meg. Mivel azonban a 17. században a férfidivat egyik elengedhetetlen eleme volt a szakáll, a Bethlen Gábort alakító Bokor Barna nyár óta egyáltalán nem borotválkozik. Az alapos és gondos jelmezeseknek köszönheti, hogy mégsem torzonborz a szakálla. Ők azok, akik mindig figyelnek arra, hogy milyen hosszú lehet a színészek arcszőrzete a jelenetben.

„A sminkes és fodrász kolléganők győzködnek, hogy a forgatás után is hagyjam meg a szakállam. Ami nekem van, az még nem komoly arcszőr, de ígérem, a második évadra növesztek egy rendeset” – nevetett Bokor Barna, aki nagyon büszke a háttérben dolgozó kollegáira is. Elárulta: A Tündérkert stábja igazi, összetartó közösség, ahol rengeteg baráti kapcsolat kialakult a munka során.

Bokor Barna szakállas maradt Bethlen Gábor szerepe miatt
Bokor Barna szakállas maradt Bethlen Gábor szerepe miatt /Fotó: Tamas Dombovari / Megafilm

Fotóval búcsúztak a szakálltól

A stábtagok a decemberi forgatási napokra már frissen borotválva érkeztek, hiszen lejárt a közös fogadalom. Az utolsó szőrös napot – ahogy tervezték – megörökítették egy stábfotóval.

„Igazán jó érzés volt látni, hogy milyen sokan csatlakoztak a stábból. Egy infantilis poénnak indult, aztán valami komolyabb dologgá nőtte ki magát. Kollegialitást, bajtársiasságot sugall az, ahogy reggelente egymásra vigyorgunk a díszlet bejáratánál és mindannyiunknak loboncos szakálla van. Persze fontos, hogy van egy ügy, amire ezzel is felhívhatjuk a figyelmet, de ennél többet is adott nekünk, a Tündérkert stábtagjainak: az összetartozás érzését” – mondta el Madarász Isti rendező.

 

Ezeket olvastad már?
Elhunyt az ország egyik kedvenc szinkronszínésznője, már sosem hallhatjuk többé az ikonikus hangját

Elhunyt az ország egyik kedvenc szinkronszínésznője, már sosem hallhatjuk többé az ikonikus hangját

Nem tagadja: odáig van a híres magyar zenész Kiszel Tünde naptárjaiért

Nem tagadja: odáig van a híres magyar zenész Kiszel Tünde naptárjaiért

„Amióta apa vagyok, egy ilyen rajzról álmodtam” – ezt kapta Kulcsár Edinával közös gyermekétől Csuti

„Amióta apa vagyok, egy ilyen rajzról álmodtam” – ezt kapta Kulcsár Edinával közös gyermekétől Csuti

Megválasztották az év emberét, Amerika kedvence lett a győztes

Megválasztották az év emberét, Amerika kedvence lett a győztes

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás