RETRO RÁDIÓ

Charlie és Leslie Mandoki szebb jövőről zenél





Charlie, aki az egész évet végigkoncertezte, még egy nagyszabású show-val zárja az évet december 29-én a Papp László Budapest Sportarénában.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.15.
barátság fáklya zene

„Maradj bátor, aki voltál egykoron, sosem azt képzeltük el, amit itt hagyunk, egy félig kész világ, »A fáklya« – minden fáklya – égjen tovább” – így énekli Horváth Károly, Charlie utánozhatatlan hangjával, amely dalt már korábban többezer ember előtt bemutatott a Szent István Bazilikánál neves, világhírű zenei legendákkal, a Mandoki Soulmates tagjaival. „A fáklya” az újonnan kiadott Bartók inspirálta „Magyar Képek” című gyönyörű dzsessz-, rock-, és popmelódiák vezérelte Mandoki Soulmates-lemez egyik legmeghatározóbb felvétele, egyben az album záró kiadványa. 

Emlékezős karácsony

Charlie mindent megtesz, hogy a karácsonyt meghitten töltse, hogy kipihenje az egész évet és rákészüljön az év végi nagykoncertjére. „Fiammal, Ákoskával, feleségével, Évikével és unokámmal, Erikkel töltjük idén a karácsonyt. Évike csinálja a mézes sütiket, én pedig szívesen főzök ilyenkor! Meghitt, jó hangulatban töltjük el, emlékezve arra, amikor kisgyerek voltam! Szilveszterkor nem vállalok fellépést sehol, hisz januártól decemberig megállás nélkül zenéltünk!” – mesélte Charlie. 

Magyar képek

Charlie a világhíres zeneszerző-szövegíró, énekes-dobos zenésztársával, Leslie Mandokival együtt egy igazán reményt adó, generációkat is összetartó zeneszámot alkottak A fáklya címmel.

Régre nyúló történet a miénk Leslie-vel, hiszen több mint 40 éve ismerjük egymást, amikor egykori együttesem, az Olympia koncertjeire járt a MOM-ba. A 25. évét ünneplő »Találkozások« lemez ötletével Leslie engem is megkeresett annak idején, hogy egy magyar albumot tervez Demjén Rózsival, Somló Tamással, Zoránnal, Cserháti Zsuzsával és velem Münchenben, amiből egy zseniális lemez lett. Most pedig a »Magyar Képek« alkalmából ismét nagy művészekkel dolgozhattam egy albumon, köztük van Ákos, Caramel, Mező Misi, Pápai Joci, Szakcsi Lakatos Béla és Zséda is” – mesélte Charlie.
 

40 éve ismerik egymást Fotó: Leslie Mandoki

Ami összeköt

„A fáklya” pedig mindannyiunk szívében lángot gyújt bluesos hangulatával és biztató üzenetével. „A legnagyobb kérdés, amit feltehetünk, hogy milyen fáklyát adunk át a gyerekeinknek, unokáinknak. A rendszerváltás után, amikor leomlott a vasfüggöny, hála a töretlen magyar szabadságvágynak, csodálatos időszak állhatott volna előttünk, de valahogy mégis bejött a képbe a kapzsiság, a kaszinókapitalizmus. Nemcsak »A fáklya«, de az egész album arról szól, hogy mi köt minket valójában össze, mi az, ami minket éltet: az ünnepek közeledtével még fontosabb, hogy lássuk, ez a család, a barátok, a nemzet, Európa, az összetartás! »A fáklya«, amit a gyermekeinkben látunk, talán jövő évre egy szebb, jobb, békésebb világot hoz, ezért tartsunk össze, bízzunk bennük és vigyük tovább a lángot!” – magyarázta Mándoki László. 
 





 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi elásta a méltóságát

Házasság első látásra: Bogi elásta a méltóságát

Gyászolnak a rajongók: elhunyt a Harry Potter-mozi sztárja

Gyászolnak a rajongók: elhunyt a Harry Potter-mozi sztárja

Miló Viki világbajnokságra készül

Miló Viki világbajnokságra készül

Világsztár érdeklődik Lil G iránt

Világsztár érdeklődik Lil G iránt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás