Kiderült! Valóban baleset történt Bujtor István legendás filmjének forgatásán – Videó!





A Pogány Madonna ikonikus mercedeses balesete tényleg megtörtént, ami a valóságban azért nem volt olyan nosztalgikus kaland, mint a filmvásznon.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.13.
titok

Sok szempontból felejthetetlen emlékeket őriz az egész nemzet Bujtor Istvánról és a vele teljesen összefonódó Ötvös Csöpi-filmekről. Nagyon sokan már kívülről fújják a legendás alkotások legemlékezetesebb jeleneteit. Azonban a film nemcsak a brutális pofonok, a briliáns nyomozómunka és a Balaton miatt fogta meg a nézőket, hanem a nyugati autócsodák miatt is, amelyeket a rendszerváltás előtt nem sűrűn lehetett látni a magyar utakon.

A Balaton is gyakori szereplője volt az Ötvös Csöpi-filmeknek Fotó: Facebook

„Hol láttunk mi Mercedest, Fordot meg hasonló nyugati autókat a nyolcvanas években?” – teszi fel az ominózus kérdést a Totalcar, amit persze rögvest meg is válaszolnak: Hát a Bujtor-filmekben. A lap összeszedte a legemlékezetesebb verdákat, amelyek megjelentek az Ötvös Csöpi-filmekben.

A Pogány Madonna és a Mercedes-baleset

A tihanyi apátságból ellopott roppant értékes szobor utáni hajsza mindenhol, földön, vízen és levegőben is egyaránt zajlott. Ezek közül a legérdekesebb az első volt: a film emlékezetes jelenete, amikor a Mercedes balesetezik egy Nagypolszkival, azaz Polski Fiat 125-tel. Az ütközés tökéletesen illett a filmbe, ezért is emelték bele a forgatókönyvbe. A jelenet azért is volt érdekes, mert az eredetileg nem volt tervben, ám az egyik próbafelvétel során véletlenül megtörtént a karambol. A felvétel olyan jól sikerült, hogy végül benne hagyták a filmben, és ami a legfontosabb, hogy a forgatásakor nem sérült meg senki.





A dosszié további cikkei

Top hírek







Hírlevél-feliratkozás