Balázs Andi megszólalt a Gyürén vonat elé lépő 11 éves kislány tragédiája kapcsán

Vérfagyasztó történet a gyürei kislány esete, aki kis tiniként múlt vasárnap a vonat elé vetette magát. Balázs Andrea elkeseredetten szól a Borson keresztül a szülőkhöz.

Megosztás
Szerző: metropol
2022.09.28. 20:10
tragédia

Ahogyan azt a Metropol is megírta, vasárnap kora délután a 11 éves Hanna megpróbált véget vetni az életének, egy vonat elé vetette magát Szabolcs megyében. A kislány nem tudta elviselni, hogy az iskolában bántják, verik, ezért végzetes döntést hozott.

Az ismert színésznőt, Balázs Andreát is bántották testalkata miatt az iskolában. Andi szerint a bántalmazás okozta végzetes döntés minden esetben megelőzhető lehetne.

„Arra kérem a szülőket, hogy ne csak azt kérdezzék meg a gyerekektől, hogy mi volt az ebéd az iskolában. Mélyrehatóan kérdezgessék őket, mert a gyerekek sokszor kegyetlenek egymással. Kérem a szülőket, többet beszélgessenek a gyerekeikkel!” – fordult komolyan kérésével a szülőkhöz a színművész. Andi elmesélte a Borsnak, hogy a nyolcvanas években, mikor ő kisiskolás volt, gyakran bántották testalkata miatt. Azonban szüleivel ápolt, szoros kapcsolata biztonságot nyújtott, és elmesélt mindent nekik, ha hazaért. Szülei meghallgatták, és szerencsére nem fajult élete végéig kísértő traumákká a dolog.

„Ezerféleképpen lehet bántalmazni egy gyereket. Mindig megdöbbenek, milyen durvák egymással a tinédzserek. A fizikális és verbális bántalmazáson kívül mindennapos közöttük a cyber – bullying is, azaz az interneten csoportba verődve „csinálják ki” egymást. Vannak olyanok, amiket azért alapítanak a közösségi felületeken, hogy közösen gyűlölködjenek, együtt megszégyenítsenek valakit” – fogalmazott a lapnak Andi. A színésznő kiemelte: sokszor a verbális vagy internetes zaklatásokat nehezebben dolgozzák fel a gyerekek, mintha megverték volna őket. A lelki sebek ugyanis nehezebben gyógyulnak.

„Sajnos ez már az iskolaidőn kívül is nyomasztja a gyerekeket, nem ér véget délután kettőkor, és ebből a szempontból talán nekünk egyszerűbb dolgunk volt az én időmben, mert a bántások az iskola falai között maradtak” – mondta szomorú hangon Balázs Andi, aki hozzátette: nem lehet erről a témáról elég sokat beszélni. Folyamatosan foglalkozni kell a témával.

A 11 éves gyürei kislány állapotáról, friss szakértői véleménnyel a csütörtöki Borsban olvashattok még többet.

Ezeket olvastad már?
Dráma a stúdióban! Hiába nyújtott remek produkciót, a Sztárban Sztár leszek! újabb kiesője - Videó!

Dráma a stúdióban! Hiába nyújtott remek produkciót, a Sztárban Sztár leszek! újabb kiesője - Videó!

Kiderült II. Erzsébet titka: így reagált először Diana halálára

Kiderült II. Erzsébet titka: így reagált először Diana halálára

Ezt üzente a súlyos betegeknek a három operáción átesett Bangó Margit

Ezt üzente a súlyos betegeknek a három operáción átesett Bangó Margit

Falatnyi bikiniben domborít a magyar szépségkirálynő, nincs mit takargatnia

Falatnyi bikiniben domborít a magyar szépségkirálynő, nincs mit takargatnia

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik