Sztárok távkapcsolatban: vajon megmarad a szerelem?





Külföldön és a magyar sztárvilágban sem példa nélküli, hogy egy pár hosszabb vagy épp rövidebb időre külön költözik például egy munkalehetőség miatt. De vajon mennyi az esély ilyenkor arra, hogy a távolság ne okozzon repedést a párkapcsolatban? A Metropolnak dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológus nyilatkozott a témáról.



Megosztás
Szerző: E.J.
Létrehozva: 2022.07.26.
távkapcsolat

Demcsák Zsuzsa és Krishan

A műsorvezető és indiai férje szakításáról épp a napokban reppentek fel pletykák. Zsuzsa azonban mindenkit megnyugtatott: csupán azért fogyatkoztak meg a közös fotók és programok az utóbbi időben, mert Krishan két év után végre hazautazhatott Indiába a családjához. A férfi most hónapokig távol lesz, de mivel már korábban is fordult elő efféle, a pár bizonyára jól kezeli a szituációt.

Fotó: Metropol

Tücsi és Sofron István

A jégkorongozó és az influenszer nyolc hónapon át élt távkapcsolatban, miután a Sofi becenevű sportolót Csíkszeredában igazolta le egy csapat. Tücsi derekasan viselte a helyzetet, és amikor tudta, négyéves kislányukkal, Narával meglátogatta a szerelmét. Rengeteg élményt szereztek együtt az erdélyi hétvégéken, de bizonyára most a legboldogabbak, mert már semmi nem választja el őket.

Fotó: TV2

Ada és Máté

Ma már házasok, de korábban éveken át távkapcsolatban élt az egykori műsorvezető és a Németországban dolgozó orvos. A helyzet nem volt egyszerű, hiszen Ada a két ikerfia mellett oldotta meg az utazásokat, de a történetük pozitív véget ért. Összeházasodtak, Ada Németországba költözött és azóta a legnagyobb boldogságban élnek az ikrekkel és közös lányukkal, az egyéves Freyával.

Fotó: Facebook

Lékai-Kiss Ramóna és Lékai Máté - Akik nem vállalták

A sportoló egy lengyel kézilabdacsapatnál kapott lehetőséget, de ő és a felesége úgy döntöttek, nem teszik ilyen módon próbára a kapcsolatukat. Ramóna és Máté így biztosan együtt hajtják álomra a fejüket a jövőben is, hiszen a csinos műsorvezető a televíziós elköteleződései miatt nem költözhet külföldre.

Fotó: Knap Zoltán (KZ) Bors

A szakember válaszol: működik-e a távkapcsolat? A Metropol megkérdezte dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológust, hogy ha egy pár az ideiglenes különlétre kényszerül, milyen módon előzhetik meg az esetleges elhidegülést. – Az ingázás, a távolság egy olyan pszichés teher, ami a legerősebb kapcsolatokat is próbára teszi. Rendkívül fontos a párok közötti bizalom: nyíltan, őszintén és legfőképpen előre kell tudniuk beszélni arról, ami rájuk vár, majd arról is, hogy a különlét során mit élnek át – fogalmazott dr. Makai Gábor. A szakember egy másik fontos részre, a fizikai kontaktus hiányára is felhívta az olvasók figyelmét. – A szexualitás fontos része egy kapcsolatnak, és bár a mai világban az internet segítségével akár kamerán keresztül is sort keríthetnek egy együttlétre. Ez rövidtávon színesíti a két fél viszonyát, de hosszú távon nem elégséges, hogy kimarad az érintés és a felek inkább a vizualitásra hagyatkoznak. A közösen megélt élmények visznek előre egy kapcsolatot, aminek a csökkenése szintén nem szerencsés. Ha azonban a pár tagjai között megvan a bizalom, a törődés és a nyílt kommunikáció, akkor sérülésmentesen átlendülhetnek ezen az időszakon – árulta el a klinikai szakpszichológus.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás