„Dávid fizessen meg minden elcsalt fillért!” – Németh Sándor kőkeményen üzent Fekete Dávidnak

A néhány napja házi őrizetbe került egykori megasztáros – ügyvédjének állítása szerint – Istenhez és a hithez fordult a rácsok mögött töltött 14 hónap alatt, és vannak is tervei az Úrral. Nos, Németh Sándor és a Hit Gyülekezete egyes tagjai már jól ismerik az énekes „hitét”, ami bizony többeknek is komoly összegekbe fájt.

Megosztás
Szerző: metropol
2022.07.15. 07:00
igazság

Több hívő ember is felkapta a fejét a 320 milliós csalással és sikkasztással vádolt Fekete Dávid ügyvédjének legutolsó nyilatkozatára, melyben elárulta: az énekes rengeteget olvasta a Bibliát a börtönben, és teológiai tanulmányokat is folytatott. A későbbiekben pedig arra használná bűnös és persze maga mögött hagyott múltját, hogy előadásokat tartson fiataloknak, és a hit útjára terelje őket – írja a Bors.

Több gyülekezeti tagnak is tartozik…

Nos, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze szerint Dávidnak van még egy „kis”, pontosan 320 milliónyi dolga, mielőtt szájára veszi az Úr nevét… Németh Sándor, ha csak közvetve is, de érintett a szövevényes bűnügyben, hiszen a győri gyülekezetben többen is vannak, akik adtak kölcsön kisebb-nagyobb összegeket az énekesnek. Erről maga a vallási vezető beszélt még tavaly márciusban a Borsnak. – A győri gyülekezetben egyébként sokan ismerik őt, és úgy tudom, hogy több tagtól is kért és kapott pénzt az elmúlt időszakban. Mondhatjuk úgy is, hogy többeket megkárosított… – mondta akkor a vezető lelkész, aki éppen ezért szkeptikusan fogadta Dávid mostani kanosszajárását.

„Az emberek ellen elkövetett bűnöket rendezni kell!”

– Szívből örülök annak, hogy Dávid a börtönben sokat tanulmányozta a Bibliát, de ez nagyon kevés a megtéréshez. Ahhoz ugyanis a cselekedeteinek megváltoztatására és maradéktalan jóvátételre van szükség. Magyarán mondva minden egyes bűnösen szerzett fillért meg kell térítenie a károsultjainak. Addig minden Istennel, hittel kapcsolatos nyilatkozata csak pusztába kiáltott szó. Vagyis egy tervezett előadás-sorozat sem egyéb, mint a bűnök Istennel való elfedése. Isten és a kegyelem pedig nem arra való, hogy elfedjék vele a bűnöket. Az emberek ellen elkövetett bűnöket rendezni kell! Az üdvözülésnek ez az egyetlen útja! – jelentette ki határozottan Németh Sándor a Bors kérdésére.

Az erős hit sokat érhet a rácsok mögött

Fekete Dávid ugyan most egy kényelmes lakásban várja az ítéletet, de ha a bíróság helybenhagyja az ügyészség kérését, akár 15 évre is be kell majd költöznie valamelyik bv.-intézetbe. Nos, éppen ebben hozhat könnyítést, ha az énekes megfogja, és többé le sem teszi a Bibliát. A hazai börtönökben ugyanis van egy úgynevezett APAC-részleg, ami a büntetés-végrehajtási rendszeren belüli keresztény közösséget jelent. Ide kerülhetnek azok a fogvatartottak, akik folyamatosan szeretnék gyakorolni a hitüket. Ezek a részlegek komoly kedvezményekkel várják az istenfélő rabokat. Külön foglalkoztatójuk van, szabadon díszíthetik életterüket, növényeket nevelhetnek, és nem utolsósorban nincs túl nagy tömeg sem, hiszen szűkre szabott létszámmal és maximum kétfős cellákkal üzemelnek. Ez derül ki a büntetés-végrehajtás weboldalára feltöltött tájékoztató videóból.

Ezeket olvastad már?
Megidézte Dianát, így tündökölt Katalin hercegné

Megidézte Dianát, így tündökölt Katalin hercegné

Szombathy Gyula: Újra meg kellett tanulnom beszélni

Szombathy Gyula: Újra meg kellett tanulnom beszélni

Hoppá: Polgár Tünde ismét Gáspáréknak üzent?

Hoppá: Polgár Tünde ismét Gáspáréknak üzent?

Feladta magát a tinédzser, aki leszúrta a híres rappert

Feladta magát a tinédzser, aki leszúrta a híres rappert

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik