Sokkoló vád a rendező ellen, napokig erőszakolta áldozatát, borzalom, amit Haggis tett





Őrizetbe vették Olaszországban Paul Haggis Oscar-díjas kanadai rendezőt, aki ellen vizsgálat indult szexuális bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt - közölte vasárnap az olasz sajtó a helyi ügyészségre hivatkozva.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.20.
könyörtelen

A 69 éves rendező a déli Puglia tartományban található Ostuniban kedden kezdődő filmfesztiválra érkezett Olaszországba.

A LaPresse olasz hírügynökség és más sajtóorgánumok is lehozták a brindisi ügyészség közleményét, miszerint vizsgálatot indítottak egy fiatal nő bejelentése alapján, aki azt állítja, hogy megerőszakolták.

Antonio Negro és Livia Orlando ügyészek szerint a nő a történeteket követően orvosi segítségre szorult. Úgy tudni, a nőt a többnapi kényszerített szexuális együttlétet követően egy férfi kísérte el vasárnapra virradóra Brindisi repülőterére, ahol „magára hagyták dacára testileg és lelkileg megrendült állapotára”.

A brindisi vádhatóság vasárnap zárva tartott, Haggis ügyvédje pedig egyelőre nem reagált az értesülésekre.

Az ügyészség beszámolója szerint a repülőtéri személyzetnek és rendőrségnek feltűnt a nő nyilvánvalóan zavart állapota és „elsősegélyt követően a brindisi rendőrfőkapitányságra vitték, majd onnan kivizsgálásra egy helyi kórházba”. Hozzátették, hogy a nő „hivatalos feljelentést tett hivatkozással a körülményekre, amelyek kivizsgálását nyomozók kezdték meg”.

A rendőrség közölte: nincs felhatalmazása arra, hogy részleteket tárjon fel az ügyről, illetve arról sem, hogy Haggist a rendőrőrsön, hotelszobájában, vagy esetleg egy másik helyen tartják-e fogva. Egyelőre nem tudni a nő életkorát, sem állampolgárságát, csak annyit, hogy külföldi.

Haggis forgatókönyvíró, filmproducer, valamint filmes és televíziós rendező. Az Oscar-díjat 2006-ban kapta meg a Ütközések című drámája rendezéséért. Ő írta a Millió dolláros bébi és a Casino Royale forgatókönyvét. Haggist egyébként a Harvey Weinstein-botrány során több nő is szexuális zaklatással vádolta meg, bár a rendező ezt tagadta.

Harvey Weinsteint, Hollywood egykori egyik legbefolyásosabb filmmogulját 23 évnyi börtönbüntetésre ítélték 2020-ban, miután számos alkalmazottja és sok színésznő vádolta meg szexuális visszaéléssel, zaklatással, egy színésznő pedig szexuális erőszakkal is.





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

Óriásit hibáztak az orvosok, elhunyt a 28 éves sztáranyuka

Óriásit hibáztak az orvosok, elhunyt a 28 éves sztáranyuka

Hatalmasat nőtt Szabó Zsófi kisfia, Mendel már igazi nagyfiú

Hatalmasat nőtt Szabó Zsófi kisfia, Mendel már igazi nagyfiú

Krausz Gábor és Mikes Anna szerelmes fotóval búcsúznak

Krausz Gábor és Mikes Anna szerelmes fotóval búcsúznak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás