Felelős fogyasztóknak készült könyv: így lehetsz divatos és környezettudatos egyszerre!

Csalár Bence divatszakértő a legújabb könyvében a fenntartható divatról ír, az ökotudatos tervezőkön, közéleti hírességeken keresztül mutatja be a tudatos vásárlást.Megosztás
Szerző: metropol
2022.05.27. 15:00
divat környezetvédelem

Új könyvet írt Csalár Bence divatújságíró, divatszakértő. A fenntartható divat kézikönyve korunk divatvilágának legfontosabb témáit mutatja be a hazai ökotudatos tervezőkön, közéleti hírességeken keresztül.

A napokban Fashion Awards-díjjal jutalmazott szerző első könyve a Színfalak mögött – A magyar divat az elmúlt húsz év jelentős hazai divattervezőit és márkáit foglalta össze. Ezúttal olyan fontos témákat hoz közel az olvasókhoz, mint a fenntarthatóság és az ökotudatosság.

A BOOOK Kiadó gondozásában megjelent kötet tulajdonképpen nem más, mint a hazai divatvilágból összegyűjtött sztorik, ökotudatos tervezőket és hírességeket bemutató portrék gazdag listája. Emellett olyan praktikákat mutat, tippeket ad, amelyekkel bárki könnyen eligazodik majd a divatnak ezen az új területén.

– Ezt a könyvet a felelős fogyasztóknak írtam, azért, hogy információkat kapjanak arról a divatvilágról, amely már járja a fenntarthatóság útját – mondta Csalár Bence. – Azt remélem ettől a könyvtől, hogy az elolvasása után több megfontolt vásárló, tudatos divatfogyasztó lesz. Olyan, aki aztán magabiztosan szemlélődik, majd dönt a biopamut, az újrahasznosított anyagok, bőralternatívák, ökocímkék, a víztakarékos, kemikáliamentes ruhatisztítási tippek, kapszulakollekciók univerzumában.

A könyv külön figyelmet szentel a megfelelő hulladékgazdálkodás fontosságára, a fenntartható jövőben rejlő lehetőségekre, valamint az emberi felelősségre, és az összefogás erejére egy tudatosabb életmód érdekében.

Ehhez természetesen a hazai divatvilág meghatározó márkáit, tervezőit is bemutatja. Szerepel benne többek között AGNESKOVACS, AIAIÉ BESPOKE DESIGN, ALMA VETLÉNYI, BALINTSARA BRIDALWEAR, BORBALA, BOTANIKA, DAIGE, DÜSK BUDAPEST, ESZKA, EVA REMENYI, FANNA POLEWEAR, FRANCISKA NÉMETH JEWELLERY, GABRIELLA VESZPRÉMI, HÉRIA ENAMEL, HIDEGVÉR, INQ CONCEPT, KISS TIBI, LINDA SIETO, LOVE THE ORGANIC, MRCARTERCO, NES SHOES, NON+, NUEN, PETRITY, PHILOMÉN, PLANTETHICS, PRINTA, ROMANI DESIGN, SECRET HUMANITY, SZAKACS NIKI TEXTILS, THERAINCOAT, THINWOOD, TIPTON EYEWORKS, TOUCH ME NOT, VANDA BERECZ, VENGRU, VENUSTAS WOMAN, VIKTORIAVARGABUDAPEST, WYHOYS, ZER JEWEL, ZIA BUDAPEST, ZSIGMOND. Az új generációt pedig Csókási Dorottya, Feng Ya Xian, Huszár Réka, Szigeti Orsolya és Vecsei Kinga Réta képviseli.

Ismert példaképeket is felsorakoztat a kötet, úgy mint: Antal Évi – A vászonzsákoslány, Eke Angéla – A művészi aktivista, Korn Anita – A ruhastoryk szerelmese, Kovács Adél – A minimalista alkotó, Lendvai Lilla – Az edukációs stylist, Majoros Zita – Az öko-úttörő, Munkácsi Brigitta – A zero waste nagykövete, Steiner Kristóf – A környezetvédő hedonista, Süle Kati – A kortalan innovátor, Szász Nóra – A természetbarát jogász, Szentesi Réka – A megfontolt divatkutató, Wertán Sára – A zöldotthon-teremtő.

Ezeket olvastad már?
Micsoda családi kép! Így ünnepeltek Szabó Zsófiék

Micsoda családi kép! Így ünnepeltek Szabó Zsófiék

Először adott interjút Gálvölgyi János, mióta hazamehetett a kórházból

Először adott interjút Gálvölgyi János, mióta hazamehetett a kórházból

Heti TOP5: Sokkoló titok a királyi családról, Király Viktor meglepő vallomása...

Heti TOP5: Sokkoló titok a királyi családról, Király Viktor meglepő vallomása...

Megdöbbentő részletek: Baukó Éva így tette le örökre a poharat

Megdöbbentő részletek: Baukó Éva így tette le örökre a poharat

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás