RETRO RÁDIÓ

Vádat emeltek Curtis bátyja ellen, ez vár rá

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az egykori focista, Katzenbach Imre 2009-es megölése ügyében.Megosztás
Szerző:
2022.04.05. 11:15
gyilkosság

Ibolya Tibor fővárosi főügyész az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében nem nevezte meg az áldozatot, egykori focistát említ, ugyanakkor az abban foglaltak és az időpontok alapján azonosítható, hogy Katzenbach Imréről van szó.

A főügyész azt írta: a vádiratban három vádlott szerepel: az ügyben érintett zrt. egyik vezetője mint felbujtó, valamint az emberölés két végrehajtója. Emlékeztetett: a végrehajtókat közvetlenül megbízó 51 éves férfival szemben a főügyészség már korábban vádat emelt.

A vádirat szerint az ügy sértettje 2007-ben névlegesen elvállalta egy cég vezetését, tudva, hogy a cég valótlan tartalmú számlákat állít ki egy akkoriban ismert zrt.-nek. Feladata az volt, hogy a valótlanul kiállított számlák ellenértékét készpénzben felvegye, és az összeget visszajuttassa a zrt. két vezetőjének - akik közül az egyik már korábban elhunyt, a másik pedig a vádiratban szereplő felbujtó.

A focista azonban 2009 áprilisában az általa felvett 500 millió forintot nem juttatta vissza a zrt. vezetőinek, hanem azzal külföldre távozott. Pár hónappal később a társaság két vezetője a sértett tartózkodási helyéről tudomást szerzett és hazahozatták.

A cég vezetőit dühítette, hogy a focista az elvitt pénz jelentős részével nem számolt el, ugyanakkor tartottak is tőle, mert túl sokat tudott róluk, és féltek, hogy a hatóságokhoz fordul, mivel már nem akart részt venni a bűnös tevékenységükben - írta a főügyész. Hozzátette: emiatt a két cégvezető a vád szerint elhatározta, hogy megöleti a férfit. Az emberölésre 2009. szeptember elején adtak megbízást egyik emberüknek, egy 51 éves férfinak, akivel szemben a Fővárosi Főügyészség már vádat emelt.

A férfi a megbízást elfogadta, azonban a tényleges végrehajtásra ő is megbízást adott; egy régi barátját kérte fel a focista megölésére. A férfi vállalta az emberölést, de cserébe ingyen vadászati lehetőséget, valamint legalább 3 millió forintot kért magának, valamint a maga mellé bevont másik végrehajtónak, aki az ügy harmadik vádlottja.

A vád szerint az 51 éves megbízó 2009. szeptember 28-án a benne bízó, gyanútlan sértettet gépkocsival Baranyajenő térségébe, egy általa előre kiásatott gödör közelébe vitte, ahol a két végrehajtó már várta őket. Az autóból kiszálló focistát az ott várakozó két férfi rögtön megtámadta, miközben az 51 éves megbízó elhajtott a helyszínről. A két vádlott közül az egyik lefogta a férfit, társa pedig súlyosan bántalmazta, ennek következtében a sértett a helyszínen meghalt. A vádlottak ezután a holttestet az előre kiásott gödörbe helyezték, és földdel befedték.

A focista földi maradványait a nyomozó hatóság 2020. október 22-én találta meg

A rapper bátyja tavaly tavasz óta van letartóztatásban, eddig háromszor engedték ki és csukták le újból.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben előre kitervelten, nyereségvágyból és aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség mindhárom vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezeket olvastad már?
Rémálomba fulladt Szorcsik Viki utazása: „Életemben így nem sprinteltem...”

Rémálomba fulladt Szorcsik Viki utazása: „Életemben így nem sprinteltem...”

Nem kis dologra készül Trap kapitány: "Mindenkit elküldök majd melegebb éghajlatra"

Nem kis dologra készül Trap kapitány: "Mindenkit elküldök majd melegebb éghajlatra"

Hosszú évek óta küzdött érte Weisz Fanni: most bejelentette az örömhírt

Hosszú évek óta küzdött érte Weisz Fanni: most bejelentette az örömhírt

Épp, hogy vér nem folyt: minden eddiginél durvábban összebalhézott Tóth Gabi és Majka

Épp, hogy vér nem folyt: minden eddiginél durvábban összebalhézott Tóth Gabi és Majka

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás