Gyász! Elhunyt a Fradi legendája





Fenyvesi Máté a Ferencvárosi Torna Club legendás focistája 88 évesen elhunyt. Gyászolja az egész ország.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.17.
gyász

Fenyvesi Máté, a Ferencvárosi Torna Club legendás sikereket elért labdarúgója, sportvezetője, az FTC örökös bajnoka 88 évesen február 17-én elhunyt.

Fenyvesi Máté Jánoshalmán született 1933. szeptember 19-én. A Kecskeméti Kinizsin keresztül vezetett az útja a Fradiba, igaz a Honvéd is csábította. Tehetségét kamatoztatva gyorsan beilleszkedett, remek játékának köszönhetően hamarosan pedig már válogatott játékosnak is mondhatta magát. Fenyvesi örökre beírta magát a klub történelmébe azzal, hogy a Vásárvárosok Kupájának 1965-ös döntőjében, Torinóban fejesgóljával eldöntötte az 1-0-ra megnyert finálét a Juventus ellen- írja a fradi.hu.

„Gyászol a Ferencvárosi Torna Club, gyászolunk mindannyian. Elhunyt egykori képviselő társam, a Fradi legendája, bajnoka, a XX. század egyik legfontosabb ferencvárosi góljának szerzője, dr. Fenyvesi Máté. Égnek álló hegyes frizurája miatt kapta a Tüske becenevet. Örökre beírta magát a klub történelmébe azzal, hogy a Vásárvárosok Kupájának 1965-ös döntőjében, Torinóban fejesgóljával eldöntötte az 1-0-ra megnyert finálét a Juventus ellen. Máté bácsi élt 88 nagyszerű esztendőt, nyugodjék békében, emlékét örökre megőrizzük!”- emlékezett meg focistájukról a Ferencvárosi Torna Club.

 

„A kezdetektől fogva mindig úgy léptem pályára, hogy a maximumot kell nyújtanom. Egy kicsit sem szabad lazsálni, mert akkor legközelebb még többet enged meg magának az ember. Tulajdonképpen ez volt az ars poétikám...”- mesélte Fradis éveiről Fenyvesi korábban.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás