RETRO RÁDIÓ

Hátborzongató, mit írt öngyilkossága előtt a naplójába Avicii





Az egész világot sokkolta 2018 áprilisában a világhírű DJ halálhíre – egy könyv révén hamarosan kiderül, mi vezette a fiatalt a halálba.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.02.
Avicii

2018. április 20-án érkezett a szörnyű hír, miszerint a 2010-es évek egyik legnépszerűbb lemezlovasát, a svéd Aviciit holtan találták hotelszobájában, az ománi Maszkatban. A család közleményéből kiderült, hogy a Tim Bergling néven született fiatalember önkezével vetett véget az életének. Alkohollal és a folyamatos hajtással való küzdelméről dokumentumfilm is készült, hamarosan pedig megjelenik az a könyv, amiből jobban megismerhetjük a 28 éves korában elhunyt zenészt.

 

Fotó:GettyImages

Avicii korábban maga ismerte be, hogy pályafutása elején mértéktelen mennyiségű alkoholt fogyasztott, ami súlyos hasnyálmirigy-gyulladáshoz vezetett. 2016-ban egészségügyi okok miatt vissza is vonult - korábban már azt nyilatkozta, ha továbbra is ennyit dolgozik, abba bele fog halni. Menedzsmentje azonban nem vette komolyan az intő jeleket, sorra szervezte az újabb turnékat a sikere csúcsán járó lemezlovasnak - írja a Szeretlek Magyarország.

Várhatóan januárban jelenik meg Mans Mosesson életrajzi könyve, aminek megírását megelőzően az író sokat beszélgetett Avicii szüleivel, családtagjaival, barátaival és kollégáival is, sőt még a művész naplóit is elolvashatta, amelyből megrázó részletességgel tárul fel a fiatalember küzdelme és szenvedése. Egy oldalon arról ír, hogy mennyire nehéz volt elfogadnia, hogy nem ihat, és bár az orvosai azt javasolták, várjon egy évet, mielőtt megengedne magának egy sört, Avicii inkább egy párra hallgatott, akik arról győzködték, hogy minden rendben, ihat, ha óvatos marad.

Még sokkolóbb az a részlet, ahol azt fejtegeti, hogy gyakorlatilag csak akkor volt nyugta a turnéktól, ha kórházban vagy rehabon volt - különben mindig koncertekre kellett rohannia és készülnie. „A kórházban töltött napok voltak a legszorongásmentesebb és legstresszmentesebb napok, amelyekre az elmúlt hat évben emlékszem. Ezek voltak számomra az igazi vakációk, bármilyen nyomasztóan is hangzik. Hatalmas megkönnyebbülés volt, amikor az extrém fájdalmak semmivé váltak, és tudtam, hogy itt senki nem vár el tőlem mást, csak azt, hogy felépüljek. Ez rendkívüli megkönnyebbülés volt ahhoz az őrült menetrendhez képest, amelyet addig tartottam.”

A DJ utolsó alkalommal a halála előtti napon írt néhány sort a naplójába - és az utolsó mondat arról árulkodik, ekkor már eldöntötte, hogy hamarosan véget vet a szenvedéseinek:

A lélek kihullása az utolsó kapaszkodó, mielőtt újraindul!





Ezeket olvastad már?
Elárulta magát az imádnivaló magyar énekesnő? Kislányt hordhat a szíve alatt

Elárulta magát az imádnivaló magyar énekesnő? Kislányt hordhat a szíve alatt

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás