Megható tisztelet: Kóbor Jánosról a külföldi lapokban és híradókban is megemlékeztek





A legendás Rolling Stone magazin, valamint Európa-szerte a legnevesebb lapok és televíziós csatornák vezető híre volt Kóbor Mecky tragikus halála.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.07.
világhír

Meckyről a legtöbb európai lapban és hírportálon megemlékeztek. A híradásokban leírták, hogy koronavírusban hunyt el, miután kómában feküdt már két hete. Méltatták az Omega pályafutását, és szinte kivétel nélkül megemlítették, hogy a zenekar a keleti blokkban ugyanolyan nemzetközi sikereket ért el, mint a Rolling Stones világszerte.

A legendás Rolling Stone magazin az Omega történetét is ecsetelte

Kóbor 1962-ben, 19 évesen az egyik alapító tagja volt az iskolai együttesből álló Omegának. A következő években turnéztak többek között Angliában, ahol felvették debütáló lemezüket. 1968-ban jelent meg második stúdióalbumuk „Trombitás Frédi és a rettenetes emberek”, ami 100 000 példányban kelt el. A dalok a Rolling Stones, Beatles és Kinks hagyományait tükrözik, de a magyar népzene hatását is felvonultatják - írja többek között a Rolling Stone.


A német ORF a Rolling Stones-szal együtt említette az Omegát

Az Omegát 1962-ben alapították, és 17 albumot adott ki, amelyek 50 millió példányban keltek el világszerte. A keleti blokkban akkoriban a budapesti rockereket a Rolling Stones-szal együtt emlegették. A „The Girl with Pearl Hair” , azaz a Gyöngyhajú lány Omega-dalt többek között Frank Schöbels („Írj bele a homokba”) és a Scorpions („Fehér galamb”) dolgozta fel.

1968-ban megjelent második stúdióalbumuk 100 000 példányban kelt el. A dalok a Rolling Stones, Beatles és Kinks hagyományait tükrözik, de a magyar népzene hatását is felvonultatják - olvashatjuk az ORF online oldalán.

 

A német RTL is megemlékezett híradójában Kóbor János haláláról

Gyászolják Kóbor Jánost: 78 éves korában, rövid betegség után elhunyt a magyar rocklegenda, a kultikus Omega együttes alapítója és frontembere. Sajtóértesülések szerint a zenész november elején került egy budapesti kórházba koronafertőzéssel. Állapotát azóta kritikusnak minősítették - adták hírül.

 

, hogy megemlékezett az Omrega sikereiről, megemlítette, hogy a rapper, Kanye West a Gyöngyhajú lány című dalt felhasználta a New Slaves című slágeréhez 2013-ban, ami miatt Presser Gábor, megkereste Kanye ügyvédeit szerzői jogsértés miatt. Hosszas jogi eljárás után végül peren kívüli megegyezés született köztük.  

 

 





Ezeket olvastad már?
Kitálalt a műsorvezető: az eljegyzésük előtt megcsalta a vőlegénye

Kitálalt a műsorvezető: az eljegyzésük előtt megcsalta a vőlegénye

Danny Blue már egy nénit is megmentett a csalóktól

Danny Blue már egy nénit is megmentett a csalóktól

Lehetetlen máshova nézni: kivágott fenekű bőrszerkóban villantott Tolvai Reni

Lehetetlen máshova nézni: kivágott fenekű bőrszerkóban villantott Tolvai Reni

Szandi elárulta évtizedek óta tartó házassága titkát: Sosem hinnéd, mi az

Szandi elárulta évtizedek óta tartó házassága titkát: Sosem hinnéd, mi az

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás