Drámai küzdelem: bajnokok szorítanak Csollány Szilveszterért





Csollány Szilveszter olimpiai bajnok állapota a hírek szerint nem javul. Különleges lélegeztetőgép segítségével kezelik a koronavírus-fertőzés következtében kialakult tüdőgyulladás miatt kórházba került egykori tornászt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.30.
küzdelem

Továbbra is az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Covid-osztályán kezelik, és még mindig lélegeztetőgépen tartják Csollány Szilvesztert. Egy nagyon megterhelő beavatkozásról van szó, amelyet idősebb betegeknél nem is alkalmaznak. A legutolsó hírek szerint Csollány állapota továbbra is válságos, de reményre adhat okot, hogy a hosszú kezelésnek köszönhetően már többen is visszatértek az életbe – például Bányai Gábor parlamenti képviselő, aki 69 nap után került le a műtüdőről – írja a Bors.

Berki Krisztián, bár másik generációhoz tartozik, de azért még találkozott a tornateremben Csollány Szilveszterrel. Tornászként természetesen figyelte az olimpiai bajnok mozdulatait, különösen – talán nem véletlenül – a gyűrűgyakorlatai kápráztatták el.

Emlékszem, hogy 2002-ben, a debreceni szerenkénti világbajnokságon, ahol jómagam lólengésben próbálkoztam és kilencedik lettem, Szilveszter olimpiai bajnokként gyűrűn szerepelt – mesélte a Borsnak Berki. – Már a közös edzéseken láttam, milyen elszántan készült a versenyre, hiszen itthon, a hazai szurkolóknak is meg akarta mutatni, milyen fantasztikus a gyűrűn. Olyan elegáns volt a szeren, olyan erős gyakorlatot mutatott be, hogy nem volt kérdés, kié lesz az első hely. Nekem hatalmas meglepetés lett volna, ha nem őt látják a legjobbnak a pontozók.

Berki Krisztián, aki visszavonulása óta a tornaszövetség sportigazgatója, a Borsnak elmondta, hogy Szilveszter állapotáról hivatalosan nem nyilatkozhat senki addig, ameddig a család erre nem ad felhatalmazást.

Szilveszterrel legutóbb a győri junior-vb-n találkoztam, váltottunk néhány szót, aztán mindketten mentünk a magunk dolgára – emlékezett az olimpiai bajnok.

– Most naponta gondolok rá, imádkozunk érte, hogy legyen ereje a végső győzelemhez.

Guczoghy György egy korábbi generáció tornásza. Az olimpiai bronzérmes, háromszoros Európa-bajnok elmondta, hogy mindig figyelemmel kísérte Csollány szereplését, örült a sikereinek, de barátok nem voltak.

Más érdekelte Szilvesztert, és más vonzott engem – mondta. – Egyvalamiben megegyeztünk, életünk fontos része volt – és remélem, lesz is mindkettőnknek ezután is – a torna.

Kammerer izgul a féltestvéréért

Csollány Szilveszternek sokan szorítanak a sport világából, így a kajakos Kammerer Zoltán is.

A háromszoros olimpiai bajnok, ma is aktív legenda aggódik bajnoktársáért.

Két olimpián is együtt voltam Szilveszterrel. Atlantában ezüstérmes lett, négy évvel később Sydney-ben pedig már mindketten aranyérmet nyertünk. Bajnoktársam, azaz így a féltestvérem, aggódom érte – nyilatkozta a Borsnak Kammerer, aki maga is csak annyit tud Csollány állapotáról, ami a hírekben eljutott hozzá.

 





Ezeket olvastad már?
Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás