„A vászon ledobja a hazug színészt”: Reviczky Gábor meglepő titkokat árult el magáról





Hálás vagyok, hogy olyan földre születtem, olyan országba, ahol ezt a nyelvet beszélik. A magyar a világ leggazdagabb, legbeszédesebb nyelve – vallja Reviczky Gábor, aki idén novemberben megkapta a Nemzet Művésze díjat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.12.
őszinteség

Egészen korán világossá vált Reviczky Gábor számára, hogy színészettel szeretne foglalkozni. Az általános iskola hetedik osztályában dőlt el végleg, milyen utat választ, gimnazistaként pedig már rendszeresen játszott Tatabányán, a Bányász Irodalmi Színpadon. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Nemzet Művésze, a Librettó vendégeként mesélt emlékezetes szerepeiről, és a színházról, az életről vallott gondolatait is megosztotta.

Életről, születésről vallott gondolatait is megosztotta (Fotó: Nagy Gábor /NG/ Kisalföld)

„Hetedikes koromban adtunk elő egy mesedarabot a ballagóknak. Akkora sikerünk volt, hogy az öltözőből is vissza kellett mennünk, mert a közönség még mindig tapsolt” – mesélte élete első nagy színpadi sikerének történetét Reviczky Gábor.

A színművész azóta számtalan filmben, színpadi és szinkronszerepben is maradandót alkotott. „Mindenütt másként kell játszani, de a leghitelesebb alakításra a filmben van szükség, mert a vászon ledobja a hazug színészt. Szinkronizálásnál pedig abból kell kiindulni, amit a színész játszik, ennek hatására meg tud változni a szinkronizáló hangja, beszédstílusa is” – avatta be a nézőket hivatása rejtelmeibe Reviczky Gábor, aki szerint a színház egyfajta „pszichogyógyszer” nemcsak számukra, hanem a közönségnek is, hiszen örömet tud okozni.

Életről, születésről vallott gondolatait is megosztotta a Librettó nézőivel. „Hálás vagyok, hogy olyan földre születtem, olyan országba, ahol ezt a nyelvet beszélik. A magyar a világ leggazdagabb, legbeszédesebb nyelve”.

A színművész mély átéléssel megformált, feledhetetlen és hiteles alakításaiért idén novemberben megkapta a Nemzet Művésze díjat. Csaknem 50 éves pályafutásának mérföldköveiről is mesélt a Librettó stúdiójában.

A beszélgetés IDE kattintva nézhető újra!

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás