RETRO RÁDIÓ

Fecsegtek a palotában: ilyen valójában II. Erzsébet és Katalin viszonya





A kamerák előtt hiába mosolyognak egymásra a királyi család tagjai, ha a zárt ajtók mögött folyton egymás torkának esnek – most kiderült, hogyan érez egymás iránt a két nő.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.28.
II. Erzsébet királynő

A brit királyi család élete a nagy nyilvánosság előtt zajlik, és egészen az elmúlt évekig meggyőzően tudták hozni a harmonikusan működő család szerepét – azonban előbb Diana esetében kezdett repedezni ez a buborék, majd Meghan érkezésével végképp szétesett az idilli kép. Azóta egyre többen kérdezgetik, hogy a családban még maradók között mégis milyen a viszony? Most a királynő és Katalin kapcsolatáról rántották le a leplet, de a rajongók megnyugodhattak: Vilmos felesége és nagymamája között minden a legnagyobb rendben. Bár nem volt ez mindig így – derül ki a Mirror cikkjéből.

Vilmos herceg 2001-ben kezdett el járni Kate Middletonnal, akivel egy egyetemre jártak Skóciába. Ugyan a 2005-ös diplomaosztójukon a királynő is részt vett, ekkor még nem mutatták be neki Katalint, az első hivatalos találkozásra egészen 2008-ig kellett várni. A bemutatásra Vilmos unokatestvérének esküvőjén került sor, és Katalin úgy idézi fel a pillanatot, hogy a királynő nagyon kedves volt.

(Photo by Tolga AKMEN/AFP)

Mindezek ellenére II. Erzsébetet ekkor még cseppet sem boldogította az a gondolat, hogy egy napon talán épp ez a nő lesz az unokája felesége. Katie Nicholl, a családhoz közel álló életrajzíró szerint a királynőt aggasztotta, hogy Katalin még semmivel nem foglalkozott komolyabban az élete során, és önálló személyisége sem nagyon alakult ki még arra az időre. Úgy vélte, jobb lenne, ha a nő elkezdene dolgozni valahol, megállna a saját lábán, és Vilmos csak ezek után jegyezné el, mert így már képes lenne betölteni azt a szerepet, ami a királyi családban rá várt. II. Erzsébet véleményét több családtag is osztotta, túl önállótlannak találták Katalint.

A nő azonban rövid idő alatt eloszlatta a kétségeket, és nem sokkal az esküvője előtt különös kiváltságban lehetett része: a királynő meghívta balmorali kastélyába, és engedélyezte Katalinnak, hogy ott fotókat készítsen. Ez ugyanis az esetek nagy többségében szigorúan tilos, de II. Erzsébet tisztában volt vele, hogy Katalin hobbija a fotózás – ezzel a gesztussal pedig azt fejezte ki, hogy befogadták a családba.

A nyilvánosság számára viszont akkor vált egyértelművé, hogy megtört a jég, amikor 2011 áprilisában Katalin úgy mondhatta ki a boldogító igent szerelmének, hogy a királynő híres Cartier tiaráját viselte a fején. A folyamat itt nem ért véget, Erzsébet az évek során egyre több ékszerét adta kölcsön unokája választottjának. Katalin pedig meghálálta a belé vetett bizalmat, a nagylelkű gesztusokat pedig személyesebb ajándékokkal igyekszik viszonozni: például a királynő 90. születésnapjára a nagymamája titkos chutney-ját készítette el, amit másnap nagy örömmel fedezett fel az étkezőasztalon.

A királyi családhoz közel állók szerint a kiegyensúlyozott kapcsolat titka az, hogy Erzsébet és Katalin személyisége valójában nagyon hasonló: nem képmutatóak, nem hajszolják a rivaldafényt, de kellően magabiztosak, és könnyen hajlanak a kompromisszumokra. Emellett mindketten csapatjátékosok, és könnyen barátkoznak másokkal. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően vélik úgy, hogy Katalin képes lesz folytatni azt a munkát, amit II. Erzsébet megkezdett.





Ezeket olvastad már?
„Megszakad a szívem” – kegyetlen dolgot tett a családjával Meghan Markle

„Megszakad a szívem” – kegyetlen dolgot tett a családjával Meghan Markle

„Szeretném a hátralévő éveimet egészségesen tölteni, sokáig itt lenni” – Kökény Attila 49 éves lett, elárulta, mi nyújt neki vigaszt

„Szeretném a hátralévő éveimet egészségesen tölteni, sokáig itt lenni” – Kökény Attila 49 éves lett, elárulta, mi nyújt neki vigaszt

Hoppá! Rúdtánc közben kapták le háromgyerekes magyar színésznőt, mindene kilátszott

Hoppá! Rúdtánc közben kapták le háromgyerekes magyar színésznőt, mindene kilátszott

Elolvadtak a rajongók Vilmos herceg tettén: „Katalin egy szerencsés nő”

Elolvadtak a rajongók Vilmos herceg tettén: „Katalin egy szerencsés nő”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás