Fecsegtek a palotában: ilyen valójában II. Erzsébet és Katalin viszonya

A kamerák előtt hiába mosolyognak egymásra a királyi család tagjai, ha a zárt ajtók mögött folyton egymás torkának esnek – most kiderült, hogyan érez egymás iránt a két nő.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.11.28. 08:30
II. Erzsébet királynő

A brit királyi család élete a nagy nyilvánosság előtt zajlik, és egészen az elmúlt évekig meggyőzően tudták hozni a harmonikusan működő család szerepét – azonban előbb Diana esetében kezdett repedezni ez a buborék, majd Meghan érkezésével végképp szétesett az idilli kép. Azóta egyre többen kérdezgetik, hogy a családban még maradók között mégis milyen a viszony? Most a királynő és Katalin kapcsolatáról rántották le a leplet, de a rajongók megnyugodhattak: Vilmos felesége és nagymamája között minden a legnagyobb rendben. Bár nem volt ez mindig így – derül ki a Mirror cikkjéből.

Vilmos herceg 2001-ben kezdett el járni Kate Middletonnal, akivel egy egyetemre jártak Skóciába. Ugyan a 2005-ös diplomaosztójukon a királynő is részt vett, ekkor még nem mutatták be neki Katalint, az első hivatalos találkozásra egészen 2008-ig kellett várni. A bemutatásra Vilmos unokatestvérének esküvőjén került sor, és Katalin úgy idézi fel a pillanatot, hogy a királynő nagyon kedves volt.

(Photo by Tolga AKMEN/AFP)

Mindezek ellenére II. Erzsébetet ekkor még cseppet sem boldogította az a gondolat, hogy egy napon talán épp ez a nő lesz az unokája felesége. Katie Nicholl, a családhoz közel álló életrajzíró szerint a királynőt aggasztotta, hogy Katalin még semmivel nem foglalkozott komolyabban az élete során, és önálló személyisége sem nagyon alakult ki még arra az időre. Úgy vélte, jobb lenne, ha a nő elkezdene dolgozni valahol, megállna a saját lábán, és Vilmos csak ezek után jegyezné el, mert így már képes lenne betölteni azt a szerepet, ami a királyi családban rá várt. II. Erzsébet véleményét több családtag is osztotta, túl önállótlannak találták Katalint.

A nő azonban rövid idő alatt eloszlatta a kétségeket, és nem sokkal az esküvője előtt különös kiváltságban lehetett része: a királynő meghívta balmorali kastélyába, és engedélyezte Katalinnak, hogy ott fotókat készítsen. Ez ugyanis az esetek nagy többségében szigorúan tilos, de II. Erzsébet tisztában volt vele, hogy Katalin hobbija a fotózás – ezzel a gesztussal pedig azt fejezte ki, hogy befogadták a családba.

A nyilvánosság számára viszont akkor vált egyértelművé, hogy megtört a jég, amikor 2011 áprilisában Katalin úgy mondhatta ki a boldogító igent szerelmének, hogy a királynő híres Cartier tiaráját viselte a fején. A folyamat itt nem ért véget, Erzsébet az évek során egyre több ékszerét adta kölcsön unokája választottjának. Katalin pedig meghálálta a belé vetett bizalmat, a nagylelkű gesztusokat pedig személyesebb ajándékokkal igyekszik viszonozni: például a királynő 90. születésnapjára a nagymamája titkos chutney-ját készítette el, amit másnap nagy örömmel fedezett fel az étkezőasztalon.

A királyi családhoz közel állók szerint a kiegyensúlyozott kapcsolat titka az, hogy Erzsébet és Katalin személyisége valójában nagyon hasonló: nem képmutatóak, nem hajszolják a rivaldafényt, de kellően magabiztosak, és könnyen hajlanak a kompromisszumokra. Emellett mindketten csapatjátékosok, és könnyen barátkoznak másokkal. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően vélik úgy, hogy Katalin képes lesz folytatni azt a munkát, amit II. Erzsébet megkezdett.

Ezeket olvastad már?
Először adott interjút Gálvölgyi János, mióta hazamehetett a kórházból

Először adott interjút Gálvölgyi János, mióta hazamehetett a kórházból

Heti TOP5: Sokkoló titok a királyi családról, Király Viktor meglepő vallomása...

Heti TOP5: Sokkoló titok a királyi családról, Király Viktor meglepő vallomása...

Megdöbbentő részletek: Baukó Éva így tette le örökre a poharat

Megdöbbentő részletek: Baukó Éva így tette le örökre a poharat

Sokkoló fotók! Ez fogadta az állatvédőket Dolly otthonában

Sokkoló fotók! Ez fogadta az állatvédőket Dolly otthonában

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás