Megszólalt a „szakértő”: megdöbbentő, amit a kalapos bankrablóról mondott a Viszkis





Hét­főn késő délután egy szalmakalapot viselő férfi piros táskával az oldalán kirabolt egy újpalotai bankot. A rend­őrség keresi a rablót. Ambrus Attila úgy véli, nagy esély van arra, hogy a férfit soha nem kapják el a rendőrök.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.12.
Bankrablás

Az újpalotai kalapos fantom feltételezhetően már korábban feltérképezte a környéket és a bank adottságait. Tudta, hogy a legtöbb vállalkozó minden hónapban 10-e után tér be, hogy felvegye a dolgozók fizetését, ezért ezen a napon az átlagosnál több készpénz volt található a bankban, így ő is ekkor érkezett. A rabló zárás előtt néhány perccel érkezett, és hárommillió forinttal a kezében távozott a bankfiókból.

A szemtanúk elmondása szerint szalmakalapot viselt, az utcasarokra rohant, majd a másik utcába futva köddé vált. Azt feltételezik, hogy a férfi busszal érkezett, és nagy valószínűséggel így is hagyta el a helyszínt.

A rablások túlnyomó részében egy órán belül kézre kerítik a tettest, azonban ebben az esetben nem ez történt. A titokzatos férfit továbbra is nagy erőkkel keresik. Lapunknak megszólalt Ambrus Attila, akit mint köztudott, a 90-es években sorozatos bravúros bankrablásai tettek hírhedtté. A Viszkis nem akart találgatásokba bocsátkozni.

Ma már teljesen más technológia van, mint annak idején, igazából már semmihez nem értek – kezdte a Borsnak Attila, aki nem ismeri az ügy minden részletét, így azt sem tudja, mi járhatott az elkövető fejében.

Azért nem tudok állást foglalni, mert mindenkinek megvan a maga motivációja, hogy miért csinálja. Elképzelhető, hogy családi vagy anyagi problémája van, esetleg úgy gondolta, hogy ez egy jó móka. Ha egyszer elkapják, tőle kell megkérdezni, hogy miért csinálta – tette hozzá, s azt is elárulta, hogy a kalapos fantom akár meg is úszhatja a börtönt.

Az első 24 óra a legkritikusabb. Ha kihűl a forrónyom, és ez idő alatt nem kapják el, akár meg is úszhatja. Ezzel csak egy baj van: ha kezdő bűnözőről van szó és rákap a pénz ízére, ak­kor előbb-utóbb úgyis bemérik. Másrészt viszont, ha csak egy balhét csinál, és soha többé nem fog fegyvert a kezébe, elképzelhető, hogy soha nem kapják el. Ehhez az is kell, hogy ne legyen kapcso­latban az alvilággal – fejtette ki Attila, aki úgy véli, ha a rabló a hely­színen ujjlenyomatot hagyott, az sem feltétlenül jelenti a vesztét.

Utólag iszonyatosan nehéz egy nagyvárosban bárkit is elkapni, főleg, ha nincs priusza. Ha hagyott is ujjlenyomatot, de nincs a rendszerben, akkor nem fognak egyezést találni. Én hat helyszínen hagytam ujjlenyomatot, de hat éven át nem tudtak vele mit kezdeni – magyarázta Attila a Borsnak, aki el­mondta, milyen végzetes hibákat követhet el a kalapos fantom.

Ha úgy gondolja, hogy ez volt az első és utolsó alkalom, ak­kor kicsi az esélye annak, hogy elkapják. Egy nagyon fontos té­nyező van: nem szabad elmondania se az anyjának, se a barátnőjének, se a barátjának, mert ha két ember tud a dologról, előbb-utóbb bukta van – fejezte be Attila.





Ezeket olvastad már?
Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás