Bodrogi Gyula: Gondtalan boldogságot szeretnék adni a nézőknek

Alig várta már Bodrogi Gyula, hogy visszatérhessen a színpadra. A Kossuth-díjas színész az Egy szoknya, egy nadrág című klasszikust rendezi a József Attila Színházban.



Megosztás
Szerző: e.j.
Létrehozva: 2021.07.01.
visszatérés

A rendezői székben tölti a nyár egy részét Bodrogi Gyula. A Nemzet Színésze a József Attila Színházban viszi színpadra az Egy szoknya, egy nadrág című közkedvelt darabot, amelynek szeptember 11-én lesz a bemutatója.

Örül, hogy újra rendezhet (Fotó: Bors/KZ)

„Az Egy szoknya, egy nadrág igazi klasszikus, izgalmas feladat a rendezése. Zenés darab lévén még több részletre kell figyelni, de jó mulatság is, nagyon szeretem az előadásban felcsendülő dalokat. A koronavírus-járvány némiképpen beleszólt a próbafolyamatba, úgyhogy ez egy csúnya időkben született vidámság, amit remélem, a nézők is nagyon szeretnek majd. Abban bízom, hogy ennyi szomorúság után tudunk adni a közönségnek egy kis gondtalan boldogságot, és néhány órára elvonhatjuk a figyelmüket a mindennapok nehézségeiről” – mondta el a Metropolnak Bodrogi Gyula.

A színész még tavasz előtt megkapta mindkét oltását, és másokat is erre biztat. Számára óriási megnyugvás, hogy tudja, biztonságban van, és mást sem sodorhat veszélybe.

„A hónapokon át tartó kihagyás után nagyon jó érzés volt visszatérni a hivatásomhoz, újra belépni a színházba. A tudat, hogy nincs az az állandó félelem, hogy velem mi lesz, másokkal mi lesz, felbecsülhetetlen. Remélem, az őszi évadot már a lehető legnyugodtabb körülmények között kezdhetjük el” – fogalmazott a Kossuth-díjas színész:

Szeptember 11-én lesz a bemutató (Fotó: Bors/KZ)

Egy szoknya, egy nadrág

A József Attila Színház színpadán is felbukkan a sármos Borsay Ubul (Zöld Csaba), aki ügyesen magába bolondítja a meggazdagodásban és fényes jövőben reménykedő Pintér Ibolyát (Kulcsár Viktória). Az ünnepelt színész, és egyben Ibolya kedvese, Sóvári Péter (Horváth Sebestyén Sándor) azonban bosszút forral, és megleckézteti Borsayt. A szálakat végül a Budapestre érkező spanyol özvegy, Dulcinea Huarez (Fehér Anna) keveri teljesen össze.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás