RETRO RÁDIÓ

Hamarosan a Margitszigeten a Puskás, a musical című darab

Június 17-én és 19-én látható a Puskás, a musical című darab a Margitszigeti Szabadtéri Színházban; a legendás futballista életéről készült előadásban Puskás Ferenc alakját Veréb Tamás formálja meg.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.05.29. 20:10
végre színház

A június 19-ei előadásra jegyet váltók előadás előtt óriáskivetítőn nézhetik meg a magyar-francia Eb-mérkőzést - olvasható a Margitszigeti Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint felidézik, Puskás 1945. augusztus 20-án játszott először a magyar labdarúgó-válogatott színeiben, a produkciónak a jeles esemény 75. évfordulóján, tavaly augusztus 20-án a járványhelyzet miatt csak az előbemutatóját tarthatták meg, a bemutató idén a Margitszigeten lesz.

Budapest 19550109 Labdarúgás 1955 NBI NB1 Budapesti Vörös Lobogó (MTK) Budapesti Honvéd Fotó Képes Sport Puskás Ferenc

Szente Vajk, a darab rendezője szerint Puskás életében számos olyan esemény volt, amely „kiabál a színpadért”. Egy nagyon érdekes és összetett emberi sorsról van szó, amelyben egyértelműen kirajzolódik a haza szeretete és kényszerű elhagyásának dilemmája, a folyamatos nehézségek utáni újrakezdéssel való megbirkózás. Mindemellett a darab emléket állít annak a csapatnak is, amelyet mi Aranycsapat néven ismerünk.

Az 1940-es és 1950-es évekbeli Magyarországot is bemutató, szinte teljes egészében valós eseményeken alapuló musicalben mindössze néhány fiktív karakter jelenik meg, amelyet a történet követhetősége érdekében írtak bele a szerzők. A produkcióban 22 színész, 60 táncos és 30 gyerekszínész lép színpadra, az előadás a háttérben kivetített korabeli képsorokkal, látványos díszletben valósul meg.

Hamarosan a Margitszigeten a Puskás, a musical című darab Fotó: Dombóvári Tamás/Bors

Lehet színházba menni

Szente Vajk kiemelte: fontos tudatosítani a nézőkben, hogy újra lehet biztonságosan színházba járni, ráadásul ez adhat egy olyasfajta élményt, amely el tudja feledtetni a magunk mögött hagyott felhős napokat. „A színházak szinte végig készültek arra, hogy milyen lesz, amikor ki lehet nyitni, úgyhogy folyt a munka, nagyon óvatosan” - mondta, hozzátéve: az a feladata, hogy ahol teheti, támogassa a gördülékenyebb elindulást, és színpadra állhassanak azok a produkciók, amelyeken a járvány ideje alatt, zárt kapuk mögött is megállás nélkül dolgoztak.

Puskás Ferenc alakját Veréb Tamás formálja meg

Veréb Tamás mint Puskás Ferenc Fotó: Dombóvári Tamás/Bors

Az idén nyáron a Margitszigeti Szabadtéri Színházban Szente Vajk másik munkájával is találkozhat a közönség: a Puskás, a musical mellett június 9-én tűzik műsorra rendezésében a Csókkirály című koncertshowt.

A szabadtéri színház részletes programja a www.margitszigetiszinhaz.hu oldalon található meg.

Ezeket olvastad már?
Felforrósodott a stúdió: hatalmasat villantott ifj. Schobert Norbika – Videó!

Felforrósodott a stúdió: hatalmasat villantott ifj. Schobert Norbika – Videó!

Újabb celebháború? Kegyetlenül nekiesett Curtis a hírességeknek

Újabb celebháború? Kegyetlenül nekiesett Curtis a hírességeknek

„Lángolva szeretjük egymást”: Forró részleteket árult el házasságáról Laky Zsuzsi

„Lángolva szeretjük egymást”: Forró részleteket árult el házasságáról Laky Zsuzsi

Nem várt fordulat: Harry és Meghan visszatérhet, itt a palota reakciója

Nem várt fordulat: Harry és Meghan visszatérhet, itt a palota reakciója

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás