Kiderült a titok: Törőcsik Mari őt nevezte meg örököseként

Básti Juli a mai napig féltve őrzi azt a medált, amit Törőcsik Maritól, egy megható levél kíséretében kapott meg.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.24.
örökség

Törőcsik Mari különleges ereklyét bízott rá Básti Julira! A 85 éves korában elhunyt legendás színésznő még 1989-ben adott át egy rubinttal díszített aranymedált kolléganőjének,és azzal bízta meg, hogy mikor tovább adja, gondosan válassza meg, ki lesz az utódja.

Törőcsik Mari az ékszert Mészáros Ágitól kapta 1973-ba, és nem volt kérdés, hogy kinek szeretné továbbadni.

„Úgy gondoltam, ő kapja, mert azt szoktam neki mondani, Juliska, rajtam kívül te vagy az egyetlen férfi színésznő! Én pedig, ahogy Ágika is tette, írtam egy levelet Julinak, hogy elvesztettem a mellényt és lehet, hogy te már nevetségesnek találod ezt a dolgot, de itt van ez a kereszt...” - mondta egy interjúban Törőcsik, aki korábban azt a „vándor” mellényt veszítette el, amit Blaha Lujza ajándékozott valakinek, az a valaki Somogyi Erzsinek, ő Mészáros Áginak, ő pedig Marinak.

Törőcsik Mari Básti Julit tartja az örökösének / Fotó: Metropol

„Ez a legnagyobb ereklye, amit életemben kaptam, és gondosan őrzőm is 1989 óta. Én is továbbadom majd. Van néhány jelöltem, de még várok vele, mert mindenképpen jól akarok dönteni” – árulta el a színésznő a Blikknek, aki ötévesen találkozott először Törőcsik Marival. Elmondása szerint, már az első pillanatban lenyűgözte őt a legendás művésznő.

„Olyan energiája volt, amit mindenki csodált. Sokat beszélgettünk, Velemben is jártunk nála többször, immár családosan. Emlékszem, amikor a középső fiam, Samu úgy 5-6 éves lehetett, rajzolt neki Velemben. Mari kirakta a könyvespolcára a rajzot. Sokat köszönhetek neki szakmailag és emberileg is” - tette hozzá Básti Juli.

Top hírekHírlevél-feliratkozás