RETRO RÁDIÓ

Tíz perc alatt született meg A Dal 2021 győztes produkciója!





Egy jól felszerelt stúdióra vágynak a Kaukázus együttes tagjai A Dal 2021 nyereményéből.



Megosztás
Szerző: e.j.
Létrehozva: 2021.03.16.
Kaukázus

Mindössze tíz perc: ennyi kellett ahhoz, hogy alig egy éve elkészüljön A Dal 2021 idei legjobb slágere, az Egyetlen szó. A Duna televízió dalválasztó műsorának tizedik, jubileumi évadát a Kaukázus együttes nyerte. A zenekar tagjai hihetetlenül boldogok a győzelem miatt, jóllehet, ők ezt nem vérre menő versenyként, sokkal inkább örömzenélésként fogták fel. Ez nem is csoda, hiszen a daluk szövegével rengeteg erőt adhatnak a közönségnek ebben a vészterhes és mindenki számára nehéz időszakban.

Az Egyetlen szó alig egy évvel ezelőtt, egy nagyon ihletett állapotomban íródott, alig tíz perc alatt. A zenéjét Kontor Tamás szerezte, aki szabad kezet kapott tőlem, és nagyon tetszett, amit kihozott a dalból. Nagyon erős mezőny alakult ki a műsorban, és mi babonából nem is képzeltük el, mi lenne, ha nyernénk – mondta el a Metropolnak Kardos-Horváth Janó, a zenekar frontembere.

A Dal 2021 győztese az Év Magyar Slágere és a Petőfi Zenei Díj „Év Dala” elismerése mellett megkapta a közmédia által biztosított, legfeljebb tíz dalból álló lemezfelvételt, egy videóklip készítését és tízmillió forintot, amit a zenei karrierje fejlesztésére fordíthat a nyertes.

– Mindenekelőtt szeretnénk kibérelni egy jól felszerelt stúdiót, ahol folytatódhat az új lemezünk alkotási folyamata. Bízom benne, hogy idén nyáron már élőben, koncerteken adhatjuk elő a közönségnek a vadonatúj dalainkat – fogalmazott az énekes, aki A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója címet is elnyerte.

Névjegy ­– Kaukázus

Alapítás éve: 2002

Jelenlegi tagok: Kardos-Horváth János (zeneszerző, dalszövegíró, ének, gitár/basszusgitár), Kis Tibor „Sztivi” (gitár), Domokos Tibor (billentyű, vokál), Simonyi Zádor (dob), a műsorban vendég zenekari társakként: Kontor Tamás (basszusgitár, zeneszerző), Said Tichiti (vokál, karkabat, üstdob) és Tiszai Vivien (dobok).

 





Ezeket olvastad már?
Szobrot kapott II. Erzsébet – Videó

Szobrot kapott II. Erzsébet – Videó

„Nem győztem le, bennem van” – őszintén vallott súlyos betegségéről Céline Dion

„Nem győztem le, bennem van” – őszintén vallott súlyos betegségéről Céline Dion

Rúzsa Magdi: „Ha egy nap születne még egy gyerekem, nagyon másképp csinálnám”

Rúzsa Magdi: „Ha egy nap születne még egy gyerekem, nagyon másképp csinálnám”

Fájdalmas vallomás: kiszakadt a csinos tévés dobhártyája

Fájdalmas vallomás: kiszakadt a csinos tévés dobhártyája

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás