Szívszorító, Presser Gábor ezekkel a szavakkal búcsúzott barátjától

A legendás zenész közösségi oldalán is megemlékezett más zenészek által is nagyra becsült barátjáról, akivel akár órákon át tudott egy dalról vagy lemezről beszélgetni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.14.
Presser Gábor gyász

Presser Gábor méltón emlékezett meg közösségi oldalán az elhunyt tévésről.

„Tegnap elment Módos Péter. A Módos. Így beszélt róla a »szakma«. Az, hogy akkor a tévénézők elé kerültek, és még ma is láthatóak a magyar jazz – pop – rockzene hetvenes-nyolcvanas évekbeli lenyomatai, az nagyrészt neki köszönhető.»Hallotta a zenét«, nem csak hallgatta. Órákon át beszélgettünk egy lemezről, egy dalról, egy zongoraszólóról. Szerencsés ember volt, a szenvedélye egyben a munkája is lehetett. És mi is, mert a barátunk volt” – olvasható a bejegyzésben.

A televíziós szerkesztő, rendező és műsorvezető halálát tegnap lánya a facebook oldalán tudatta mindenkivel, aki szerette, tisztelte. Módos Pétert nagyon sok művész gyászolja, hiszen talán nem is volt olyan a neves zenészek közül, aki ne ápolt volna vele nagyon jó, szinte baráti viszonyt, ami annak köszönhető, hogy 1967-ben Komjáthy György megbízta, legyen a „Csak fiataloknak„ klub vezetője. Később a magyar televíziónál 32 évig volt műsorszerkesztő. 1992 és 2007 között a Petőfi Rádióban a Jazzshow című műsort szerkesztette és vezette.

8 éves korában kezdett zongorázni, amit később abbahagyott, néha iskolai bulikon megcsillogtatta a tudását, így keltette fel a KISZ kulturális osztályának figyelmét, majd később a Budapesti Ifjúsági Könnyűzenei Klub vezetőjének választották. A klub elnöke Bergendy István, az alelnökök pedig Illés Lajos, Sztevanovity Zorán és Módos Péter voltak. Több helyen is rendeztek koncerteket.

 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás