Kiderül a titok: Mit olvasnak a magyar fiatalok?





Imádják a magyar szerzőket, suliregénytől az erotikus thrillerig igen széles a paletta.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.28.
Lakatos Levente Keri Smith könyv

Lakatos Levente

A többszörös Aranykönyv-díjas szerző hatalmas, százezres nagyságrendű rajongótáborral rendelkezik. A sármos író kétségkívül a tinédzserek nagy kedvence, hiszen olyan könyvek kötődnek a nevéhez, mint a Barbibébi, a Szigor-sorozat, vagy a LoveClub. Leventének sajátos stílusa van, és nem éppen szemérmes, de megőrülnek az írásaiért: könyvei megújították az erotikus krimi műfaját. Legújabb, Legszebb heged című könyve nemrég jelent meg.

Fotó: Metropol

Leiner Laura

A 35 éves szerző ismertségét és népszerűségét a Szent Johanna gimi ifjúsági naplóregény-sorozat hozta meg 2010-ben. Olyan könyveket köszönhetnek neki a fiatalok, mint a Bízz bennem, a Remek! vagy a Bábel. Ráadásul Laura gondolt az ünnepekre is, 2019-ben megjelent a Mindig karácsony című könyve, amely remek választás az év utolsó napjaira. A könyv Anna, Luca és Bogi történetét meséli el, akiknek látszólag semmi közük egymáshoz, sorsukat mégis ezernyi láthatatlan szál köti össze karácsonykor.

Fotó: Facebook

Papp Dóra

2015-ben jelent meg az írónő első Magyarországon játszódó ifjúsági története, a Tükörlelkek. Három évvel később debütált a Bolyongó című kötete, amelyet a Magyar Gyerekkönyv Fórum diákzsűrije az év legjobb ifjúsági könyvének választotta. Dóra könyve sok tinédzser és fiatal felnőtt számára nyújt útmutatót, mivel felnövéstörténetei olyanok, mintha rólunk írta volna. Az említett könyv történet szerint Szepes Norbert, a hatosztályos gimi végzős diákja újként érkezik az osztályba, ahol nem egyszerű számára a beilleszkedés. A tetejébe a múltjából is felbukkan egy árny, amellyel számot kell vetnie.

Fotó: Facebook

Keri Smith

A kanadai írónő sok fiatal szívébe belopta magát, mikor kiadta a Nyírd ki ezt a naplót című könyvét. A szerző arra buzdít a kötetben, hogy tedd tönkre, gyűrd össze, vágd szét, vagy éppen taposd meg. Másik írása, a Több, mint egy könyv hasonlóan izgalmasra sikerült, ugyanis itt is az olvasó fantáziájára van szükség. Smith filozófiája szerint az olvasáshoz elengedhetetlen a határtalan fantázia.

Fotó: Youtube

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás