Ez kínos! Shane Tusup Hosszú Katinka mellett önmagát is megalázta

Páros lábbal szállt bele korábbi feleségébe az amerikai sportember. Shane Tusup egyvalamit elfelejtett, amikor Hosszú Katinkáról beszélt.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.10.18. 19:00
Shane Tusup szakítás Hosszú Katinka

Szinte a semmiből kezdte el alázni egykori szerelmét, feleségét, versenyzőjét Shane Tusup. Az amerikai férfi csütörtök este közösségi oldalán számokkal igyekezett bizonyítani, Hosszú Katinka csak vele volt sikeres úszó. Tusup emellett emlékeztette a háromszoros olimpiai bajnoknőt arra, hogy eltűntek mellőle azok az emberek, akiknek a sikert köszönheti. 

shane tusup
Shane Tusup és Hosszú Katinka egymás mellett többször nyert a sportgálán (Fotó: Koncz György)

A számok nem hazudnak. Az egykori edzőnek abban tényleg igaza van, hogy az Iron Lady akkor volt igazán sikeres, amikor együtt dolgoztak. Shane Tusup és Hosszú Katinka párosa szinte verhetetlen volt, ezt a kettőst nem az ellenfelek győzték le. Önmaguk vetettek véget a sikerkorszaknak, amikor 2017 végén szakítottak. Noha 2018 márciusában megpróbáltak újra közösen dolgozni, ez csak pár napig működött.

Tusup most valamiért úgy érezte, emlékeztetni kell a bajnoknőt a múltra.

„Katinka, való igaz, egyéni sportoló voltál, de egyetlen sikeres ember sem ért el semmit egyedül. Tudom, és a tények is bizonyítják, hogy hatalmas hatással voltam és kulcsszerepet játszottam a csapatunk sikerében. Egyedül én vagyok az, aki megkérdőjelezhetetlenül felelős az edzésmódszertan kialakításáért. Használhatod a platformodat arra, hogy elismerést szerezz, és azt állítsd, hogy mélyen érted a koncepciót, de az utólagos teljesítményeid a bizonyítékok rá, hogy az üres szavak nem vezetnek eredményre. Fájdalmas volt látni, ahogy mindaz, amit felépítettem lángba borult és egyetlen dolog maradt meg: egy nagy száj”

– írta bejegyzésében a férfi.

Shane Tusup karrierje is véget ért

Tusup csak egy dologról nem beszél. Ő maga úszóedzőként kizárólag Hosszú Katinka mellett volt eredményes, sem előtte, sem utána nem jegyezték sehol. Voltak ugyan próbálkozásai, de magyar fiatalok mellett Szilágyi Liliána és az olasz Ilario Cusinato pályafutását sem tudta elősegíteni. Ehhez képest Katinka Tusup nélkül is nyert világ- és Európa-bajnoki címeket. 
Shane Tusup a szakításuk után hazatért Amerikába, majd golfkarrierbe kezdett, hamar kiderült, abban a sportágban messze van a komoly versenyektől is. Az ökölvívást sem neki találták ki, néhány hete a Tusup által „nagypapaként” csúfolt Torghelle Sándor visszavonult labdarúgó pofozta ki a ringből az amerikait.

Hosszú Katinka a válaszában maga is arról beszélt, Tusup semmit nem ért el mással, máshol:

Az úszónő a bejegyzésében gratulált a családi élethez az újdonsült apukának, majd egyetlen mondattal megsemmisítette Tusupot.

Megértem, hogy Shane egóját bántja, hogy a karrierjét tekintve közös munkánk előtt és után sajnos nem tudott eredményt elérni, mint úszó, edző, golfozó vagy bokszoló.

– utalt arra Hosszú, hogy Tusup soha senki mással nem ért el eredményt.

 

„Sportoló vagy, nem nő”

Hosszú Katinka és Shane Tusup 2012 óta dolgozott együtt, 2013-ban össze is házasodtak. Katinka az életrajzi filmében elismerte, ambivalens érzései vannak a sikerkorszakkal kapcsolatban

„Sportoló vagy, nem nő” – mondta neki Tusup, s azt az Iron Lady is elismerte, mindenről és mindenkiről lemondott, hogy megvalósíthassa álmát, s olimpiai bajnok legyen.

Válásuk után Katinka azt mondta, „ezt a meccset” (a válóper, a szerk.) Tusup nyerte.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás