„Óriási segítséget jelent” – ezt teheti Szalai Ádám a magyar válogatottal

A nemzeti csapat korábbi csatára bízik a meglepetésben a magyar válogatott pénteki, hollandok elleni meccsén. Priskin Tamás Szalai Ádám visszatéréséről is beszélt lapunknak.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.10.10. 17:35
Módosítva: 2024.10.10. 17:46
Priskin Tamás válogatott Szalai Ádám

Priskin Tamás 63 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, két évig pedig Erwin Koeman alakulatának volt a tagja. A hollandok jelenlegi pályaedzője 2008 és 2010 között irányította csapatunkat. A csatár akkor is válogatott volt, s több hollandok elleni csatának volt a részese. Most a hollandok elleni, pénteki Nemzetek Ligája-meccs (20.45, M4 Sport) előtt nyilatkozott az esélyekről lapunknak.

Priskin Tamás
Priskin Tamás 2015-ben, a norvégok elleni Eb-pótselejtezőn sorsdöntő gólt lőtt / Fotó: Földi Imre

Ott volt a kezdőcsapatban, amikor 2011 márciusában „csak” 5-3-ra kapott ki a magyar együttes Amszterdamban. Az elmúlt 40 évben az volt a két csapat legszorosabb mérkőzése egymással.
Jó érzéssel gondolok azokra az évekre, hiszen válogatott voltam, ez mindig fontos volt a számomra. Az 5-3-ra elveszített találkozón kétszer is vezettünk, a végén azonban a hollandok fölénye kijött. Közel voltunk a meglepetéshez, sajnos nem jött össze

– mondta a Metropolnak Priskin, aki a 2016-os, franciaországi Eb-n szerepelt a magyar csapatban. 

 

Priskin Tamás bízik a meglepetésben

Kérdés, hogy pénteken megszakad-e a rossz sorozatunk, s szerez-e pontot a válogatott, esetleg meglepetésre születhet-e a magyar siker.

Valóban én is láttam az adatot, hogy 40 éve nem voltunk sikeresek Hollandia ellen. Az elmúlt két mérkőzés nem sikerült jól, de bízom benne, hogy a hollandok ellen okozhatunk meglepetést.

A fejlődésben sokat segíthet Szalai Ádám is, aki edzőként tért vissza a válogatottba. 

Szalai Ádám
Szalai Ádám két év után edzőként csatlakozott / Fotó: MICHELLER SZILVIA

Priskin Tamás és Szalai Ádám évekig harcoltak a magyar sikerekért, a korábbi csapatkapitány nagy segítség lehet most.

Ha nem is játékosként, de a stáb tagjaként óriási segítséget jelenthet Szalai Ádám. Én nagyon örülök, hogy újra a válogatottban van. Ő tényleg az a személyiség, aki nemcsak a pályán, hanem az öltözőben is vezér volt. Erre most is szükség lehet

– véli Priskin.

Szalai Ádám a válogatottban 13 évig focizott, 2022 szeptemberében csapatkapitányként búcsúzott el, 2023 nyarán pedig végleg abbahagyta profi karrierjét.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás