Magyarországra menekült a kapus, most kivédte a Fradi szemét

Tizenhárom év után először nem kapott ki odahaza a Debrecen női kézilabda-együttese a bajnok Ferencvárostól. A 26-26-os döntetlen a gárda kapusának is köszönhető.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.10.19. 19:00
Fradi kapus svéd debreceni

Remek  eredményt ért el a Debrecen női kézilabda-csapata a bajnokságban, 13 év után először nem szenvedett vereséget hazai pályán a Ferencvárossal szemben, ami a hajdúságiak trénerének, Szilágyi Zoltánnak köszönhető. A mester leszögezi: a hőn áhított bronzérem megszerzése az általa irányított debreceni lányok célja a magyar bajnokságban. Úgy látja, együttese fokozatosan fejlődik, amire jelzés, hogy a Győr és a Fradi ellen egyre szorosabb eredményeket érnek el.

E két riválisunk egy-egy Európa-válogatott ütőképességével ér fel, játékosállományuk pokoli erős, és ha ehhez hozzáveszem, hogy a Mosonmagyaróvár, Budaörs, Vác és Esztergom is egyre jobban szerepel, egy ilyen, a zöld-fehérek ellen idehaza időn túl értékesített büntetővel a pontszerzésnek örülni kell

– összegez Szilágyi, akit nemrégiben a válogatott pályaedzőjének neveztek ki.

Jessica Ryde kapus hamar beilleszkedett Debrecenben / Fotó: Kovacs Peter

Az FTC elleni debreceni 26-26-os döntetlen során az Európa Liga-győztes svéd válogatott kapus, Jessica Ryde kiemelkedő formában védett: tizenegy lövés hárítása, 43 százalékos védési mutatója létfontosságú volt. Szilágyi emlékeztet rá, Ryde azért érkezett a magyar NB I-be, mert francia klubja csődöt jelentett.

Jessica esete érdekes, hiszen eddig a Nantes-nál szerepelt, csakhogy a francia klub csődeljárás alatt áll, és a 30 éves játékos hirtelen munkanélkülivé vált. Ezért arra kértük a svéd állampolgárságú balátlövőnket, Kristin Thorleifsdóttirt, hogy vegye fel vele a kapcsolatot. Ez megtörtént, így Ryde a nehéz helyzetében három évre debreceni szerződést írt alá, mi pedig egy remek kapussal erősödtünk.

A szakember hozzáteszi, mindkét skandináv hölgy közvetlen, szerethető egyéniség, ugyanakkor dicsérnie kell a szintén légiós, a 2021-es tokiói olimpián aranyérmes francia Océan Sercien-Ugolin jobbátlövőt is, mert rutinja óriási segítség.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás