Jürgen Klopp milliók szívét törte össze, óriásit csalódtak az edzőben

Rengeteg dortmundi szurkoló gondolja most azt, hogy be lett csapva. Jürgen Klopp a Leipzig sportigazgatója lett, ezzel ledöntötte saját szobrát.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.10.09. 18:15
Jürgen Klopp Liverpool Németország

Eddig tudott nyugton maradni Jürgen Klopp. A Liverpooltól idén májusban kilenc év után távozó fociedző szerdán jelentette be, a Red Bullnál lesz sportigazgató, tanácsadóként fogja össze a cég focicsapatait Lipcsében, Salzburgban, vagy éppen New Yorkban. Klopp a télen még azt mondta, Liverpool után egy évet pihenni akar. Ehhez képest most sokaknak leesett az álla, hogy megegyezett Németország „leggyűlöltebb” csapatával.

Jürgen Klopp
Sokan nem hitték volna, hogy Jürgen Klopp a Red Bullt választja Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A német szurkolók egyben egyetértenek: a Red Bull milliárdjaiból felépített, üzleti alapon a semmiből kinövő RB Leipziget mélyen elítélik. Éppen ezért döbbentek most meg Klopp lépése miatt. A kiváló szakember 2008 és 2015 között irányította a Dortmundot. A klubbal két bajnoki címet is nyert, s bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Sokan emlékeznek arra, hogy távozásakor arra utalt, Németországban csak a Borussia Dortmund létezik a számára. Egy hónappal ezelőtt, egy dortmundi gálán rá is kérdeztek, visszatér-e a sárga-feketékhez. Az akkori válasza sem tetszett már mindenkinek.

„Rossz hírem van, nem tervezem, hogy edzősködni fogok. Lehet, hogy többé soha nem ülök le a kispadra.”

Jürgen Klopp sokakat megsértett

Noha nem vezetőedzőnek érkezett a Red Bullhoz, de magával a lépéssel sokak harangját kivívta a tréner. A dortmundi szurkolók szélsőségesen ítélik meg a döntését.

Így kell ledönteni a saját szobrodat

– írta a közösségi oldalakon egy drukker, de rengeteg hasonló véleménnyel lehet találkozni azóta, hogy Jürgen Klopp a Red Bullnál vállalt feladatot.

„Klopp eladta magát”, „Összetörte a múltját”, „Sosem hittem volna, hogy a jó emberek is elvesznek”...

Kloppnak a hírek szerint csak ugródeszka a Red Bull, s később a válogatott szövetségi kapitánya lesz. Kérdés, hogy addigra megbocsátanak-e neki a drukkerek. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás