„Hogy tehetted ezt?” - Tragédia az aranyérem mögött, Márton Viviana a nagypapáját gyászolja

Az olimpiai bajnoknő nagypapapája országszerte ismert edző volt. Kiss Totó Zsoltán hétfőn még boldogan várta a Párizsból hazatérő unokáit, kedden pedig tragikus hirtelenséggel elhunyt.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.08.14.
nagypapa tragédia Márton Viviana

"Elvetted tőlünk az örömöt" - súlyos szavakat lehet olvasni Kiss Totó Zoltán Facebook-oldalán. A 71 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt bokszedző az elmúlt napokban boldog és büszke nagypapa volt. Unokája egy csapásra az ország kedvence lett, a 18 éves Márton Viviana tékvandós szenzációs versenyzéssel nyerte meg a párizsi olimpiát. Viviana ikertestvére, Luana is rögtön az emberek szívébe lopta magát, a világbajnok sportolónő az első sorból drukkolt imádott testvérének, akivel egy egész nyáron át készült a párizsi viadalra. Végigdolgozták a nyarat, ennek lett az eredménye az olimpiai arany. A díjátadó után önfeledten ünnepeltek, s örültek annak, hogy végre lesz egy szabad hónapjuk. A Spanyolországban élő testvérek utazhatnak a nagyszülőkhöz Budapestre, vár rájuk a nagymama rántott húsa és a Balaton. Ebből az idilli állapotból lett rémálom kedd estére.

Márton viviana
A nagypapa és a két unoka: Márton Luana (balra) és Márton Viviana

A lányok anyai nagypapája hétfőn még büszkélkedett barátainak, hogy megy az unokáiért az aranygép elé, s harmadik unokájával posztolt közös fotót, amint várják az ikreket a Puskás Arénánál.

Kedd estére azonban a gyász lepte el a nagypapa oldalát.

"Elvetted tőlünk az örömöt" - írta az egyik kommentelő.

Tasnádi Péter üzletember arról írt, többször segített már a depresszióval küszködő férfin.

Drága barátom Toto, hogy tehetted ezt ? Az utóbbi napokban olyan sokszor hoztalak ki a depresszióból. Nagyon fogsz hiányozni nekem

- írta egy közös kép mellé Tasnádi.

Márton Viviana nagypapája bokszoló volt

A nagypapa rengeteget tett a magyar ökölvívásért. Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség örökös tiszteletbeli elnöke elárulja, múlt héten még beszélt telefonon Totóval. 

- A kánikulára panaszkodott, arra különösen, hogy a szíve nem bírja a hőséget – nyilatkozta Csötönyi. - Évtizedekig ismertem, egykoron Csepelen bokszolt, amikor én ott edzősködtem. Mindig szível-lélekkel ment előre a ringben. Visszavonulását követően sokat tett sportágunkért, edzősködött, profi klubot vezetett, hivatásos rendezvényeket szervezett.

Kiss Toto Zoltán hat évvel ezelőtt temette el fiát, Kiss Zoltán 43 évesen tragikus hirtelenséggel hunyt el. 

A halálhír bejelentése óta Viviana és Luana sem nem posztolt, nem osztott történetet.

Ha segítség kell: Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás