Mbappé történelmi sikerre készül, ez óriásit szólhat szerda este

A Real Madrid szerda este az Atalantával találkozik Varsóban. Kylian Mbappé az Európai Szuperkupa-meccsen mutatkozhat be a spanyol csapatban.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2024.08.14.
Módosítva: 2024.08.14.
Real Madrid Atalanta Szuperkupa

Történelmi sikerre készül a Real Madrid, amely szerdán az Európai Szuperkupát tekintve is egyedüli csúcstartóvá válhat. Ha legyőzi a varsói meccsen az Atalantát, akkor hatodik alkalommal hódíthatja el a Szuperkupa-trófeát, és ez még senkinek sem sikerült a sorozat 1973 óta íródó történetében. A 15 BL-sikerével rekorder spanyol együttes nyolc fellépéséből öt diadalával jelenleg holtversenyben áll az élen az AC Milannal és az FC Barcelonával.

Kylian Mbappe, Szuperkupa
Európai Szuperkupa: Mbappe kupasikerrel nyithat Fotó: AFP

Ezen a meccsen léphet először pályára a királyi gárdában az új szerzemény, Kylian Mbappé, aki kétségkívül a nyári átigazolási időszak legnagyobb fogásának számít. A 25 éves világbajnok francia csatár várható bemutatkozása miatt kiemelten nagy érdeklődés övezi a mérkőzést. Mbappé 308 mérkőzésen 256 gólt szerzett a Paris Saint-Germainben, júliusban csatlakozott a Realhoz, ahol a szurkolók nagy reményeket fűznek a támadónégyeshez, amelyben a gall klasszis mellett Vinícius, Rodrygo és Bellingham szerepelhet.

Szuperkupa 21 órakor

Ezzel szemben az Atalantának ez lesz a debütálása a Szuperkupáért kiírt meccsen, így értelemszerűen először hódíthatja el a trófeát, melyet eddig 25 klub, köztük négy olasz kaparintott meg. A bergamói klub amúgy sem kupahalmozó, az idei Európa-ligában aratott diadala mellett mindössze egy Olasz Kupa árválkodik a vitrinjében még 1963-ból. Az Atalanta és a Real Madrid eddig két alkalommal csapott össze, 2021-ben a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből a királyi gárda kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel jutott tovább.

A Real Madrid–Atalanta mérkőzést szerdán a varsói Nemzeti Stadionban játsszák, és a svájci Sandro Schärer sípjelére 21 órakor (tv: RTL) indul. 

Az eddigi győztesek:

5 alkalommal: Real Madrid, AC Milan, FC Barcelona

4: FC Liverpool

3: Ajax Amsterdam, Atlético Madrid

2: Chelsea, RSC Anderlecht, Juventus, FC Valencia, Bayern München

1: Manchester United, Dinamo Kijev, Nottingham Forest, Aston Villa, Aberdeen, FC Porto, Steaua Bucuresti, Mechelen, AC Parma, SS Lazio, Galatasaray, Sevilla, Zenit, Manchester City

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás