Mbappé miatt bukhatja a Bajnokok Ligáját a PSG

A Paris Saint-Germain egy év alatt mindhárom szupersztárját elveszítette. Tavaly Lionel Messi és Neymar, idén Kylian Mbappé távozott a sztárcsapattól. A viszony továbbra sem rendeződött a klub és a francia támadó között, aki most óriási pénzösszeget követel.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.08.22.
Módosítva: 2024.08.22.
Paris Saint-Germain Kylian Mbappé PSG tartozás

A Paris Saint-Germain két éven keresztül a Lionel Messi, Kylian Mbappé, Neymar támadótrióval rohamozott a Bajnokok Ligája trófeájáért, a klub azonban mindkétszer már a legjobb 16 között kiesett. Messi és Neymar tavaly nyáron már elhagyták a csapatot. Mbappé akkor még maradt, ezen a nyáron viszont ő is dobbantott, és lejárt szerződésű játékosként, átigazolási díj nélkül került a Real Madridhoz. A PSG elnöksége ezt a mai napig nehezen fogadja el, és a hírek szerint az utolsó hónapokban már ki sem fizette a világbajnokot.

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé súlyos milliárdokat követel a PSG-től Fotó: NurPhoto via AFP

 

Kylian Mbappé elképesztő követelése

A francia Le Monde napilap keddi beszámolója szerint Mbappé 55 millió eurót (21 milliárd forint) követel a korábbi klubjától, és fő részvényesétől, a Qatar Sports Investmentstől. Ez az összeg a támadó áprilisi, májusi és júniusi fizetése, valamint a legutóbbi párizsi szerződésében szereplő „etikai bónusz” utolsó harmada.

Mbappé ügyvédjei már a nyár elején jelezték a klubnak a tartozást, de a hírek szerint a csatár azóta sem kapta meg a fizetéseit, ezért mostanra egyre több illetékes szervezetet is bevontak az ügybe. A PSG a tűzzel játszik, ugyanis amennyiben valóban bűnösnek találják őket, akár a Bajnokok Ligájából is kizárhatják a sztárcsapatot.

Mbappé a nyáron elődöntőig menetelt a francia válogatottal az Európa-bajnokságon, ott azonban a későbbi győztes Spanyolország megállította. Első madridi mérkőzését az Atalanta ellen játszotta a Szuperkupa-döntőjében, ahol ő szerezte csapata második gólját, a Real Madrid pedig bezsebelte a trófeát.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás