Lékai Máté nagy bejelentést tett a jövőjéről a drámai kudarc után

A magyar férfi kézilabda-válogatott kiesett a párizsi olimpián, miután vasárnap kikapott Franciaországtól.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2024.08.04.
Módosítva: 2024.08.04.
Olimpia 2024 párizsi olimpia 2024 kézilabda

A magyar férfi kézilabda-válogatott nem jutott negyeddöntőbe a párizsi olimpián, mivel 24-20-ra kikapott a házigazda, címvédő és Európa-bajnok Franciaországtól a csoportkör utolsó fordulójában, vasárnap.

LÉKAI Máté; FABREGAS, Ludovic
Lékai Máté (pirosban) még nem döntött a válogatottkarrierjéről – Fotó: Illyés Tibor

„Nehezen találom a szavakat, mert megnyerhettük volna ezt a meccset. Nem csodával, elég lett volna, ha nem vétünk hibákat a végén. A rossz kezdés ellenére visszatértünk, Mikler Roli jól védett, sajnos hiába küzdöttünk. Megmutattuk, mire vagyunk képesek, de az olimpiai bajnok ellen ilyen hibák nem férnek bele” – értékelt Ligetvári Patrik.

Lékai Máté bevallotta, elképzelhető, hogy ez volt az utolsó meccse a válogatottban.

„Küzdöttünk a végsőkig, tudtuk, hogy ilyen meccs lesz. Nehezen talált mindét csapat gólt, a második félidőben fordítottunk, aztán nem tudtunk gólokat lőni. Mindent kiadtunk magunkból, a mai nap ennyire volt elég. Elképzelhető, hogy ez volt az utolsó meccsem a válogatottban, de ezt nem szeretném végleg kijelenteni” – mondta Lékai.

Mikler Rolandnak viszont biztosan ez volt az utolsó mérkőzése a nemzeti együttesben.

„Megtettünk mindent, talán verhető lett volna az ellenfél, de nem sikerült. Szomorú vagyok, hogy vége és ezzel együtt a válogatottkarrieremnek is” – fogalmazott Mikler. 

A magyarok Argentínát 35-25-re legyőzték, ám Egyiptomtól 35-32-re, Norvégiától 26-25-re, a világbajnok Dániától pedig 28-25-re kikaptak, így a B csoport ötödik helyén végeztek – a két hatos csoportból az első négy-négy jut a negyeddöntőbe –, összességében pedig tizedikek lettek. Ez volt a magyar férfiválogatott kilencedik szereplése az ötkarikás játékokon, eddigi legjobb eredménye az 1936-os, az 1980-as, az 1988-as, a 2004-es és a 2012-es negyedik, a legrosszabb pedig az 1972-es müncheni nyolcadik helyezés volt.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás