Kislányának üzen a focipályán a magyar válogatott sztárja

A Puskás Akadémia és a Paks egyaránt a labdarúgó Konferencialiga rájátszásában érdekelt. Bármelyikük is továbbjut, az mindenképpen történelmi tett lesz a magyar fociban.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.08.22.
Módosítva: 2024.08.22.
labdarúgás Puskás Akadémia paks

Még sosem fordult elő, hogy egy évadban több magyar gárda is csoportkörben folytatja, a Konferencialiga rájátszásában most erre nyílik lehetőség. Szemre a Puskás Akadémia feladványa nehezebb, hiszen a felcsútiak a kupasorozatban elmúlt két évben döntős, azokban viszont egyaránt csatát vesztett olasz Fiorentina ellen lépnek pályára Firenzében (csütörtök, 20.00). 

A Puskás Akadémia válogatott játékosa, Nagy Zsolt a Metropolnak elárulta, gólörömét négyéves kislánya fundálja ki. 

Két egyforma koreográfia nála nem létezik, tudniillik ha éppen betalálok az ellenfélnek, Zara előre leírja, hogy milyen mozdulatokat vár el tőlem a gyepen. Az Ararat Armenia ellen az egyik kezemet a fejem tetejére helyeztem, és az egyik lábamat térdben keresztben, álló helyzetben a másikra hajtva üzentem neki

– meséli Nagy, aki Firenzében kulcsember lehet a Fiornetina ellen. 

Kislánya megálmodta, Nagy Zsolt megvalósította a gólörömöt Fotó: Dömötör Csaba

Nagy az Ararat elleni visszavágón olyan gólt szerzett a jobb szélről, ami mestermunka volt a javából. Egy bedobásból kapott labdával meglódult, majd éles szögből úgy vágta azt a felső kapufát is érintve a hálóba, hogy a vendégkapus képtelen volt a kezét mozdítani. 

Ugyanez volt a forgatókönyvem egy, évekkel ezelőtti Újpest–Puskás Akadémia bajnokin, amikor a bal oldalról küldtem a labdát Balajcza Szabolcs hálójába. Mondani sem kell, jelenlegi felcsúti kapusedzőnk megdöbbent. Amikor szülinapot ünnepelünk, sose felejtem el lepörgetni Szabolcsnak azt a videót... Amúgy a Fiorentina nagyobb játékerőt képvisel, de a labdarúgásban éppen az a szép, hogy borulhat a papírforma. Kiváló helytállás lenne a döntetlenünk, abban bizakodom. Elvégre Firenzében a Fradi 2-2-t ért el tavaly októberben.

Pontos paksi passzok a letámadások ellen

A Paks szintén a Konferencialiga rájátszásában érdekelt. Riválisa az a cseh Mladá Boleslav, mely jelenleg mindössze 10. helyezett a tizenhat együttesből álló ottani élvonalbeli bajnokságban.

Ellenfelünk nem akar semmit kockáztatni, ezért a Sparta Praha elleni bajnoki meccsét elhalasztotta, persze mostani helyezése nem mérvadó, hiszen – hozzánk hasonlóan – alig kezdte el a pontvadászatot. Gyors, agresszív letámadások várnak ránk csütörtökön, amikre mi pontos passzokra alapuló támadójátékkal válaszolunk

– nyilatkozza a csütörtökön 18 órakor Csehországban  kezdődő találkozó előtt Vécsei Bálint, a Fradi egykori kiváló középpályása, a paksiak erőssége.

A szlovák élvonalbeli bajnokságban szereplő Komárno cseh középcsatára, Patrik Volesky, a korábban a cseh Sigma Olomoucban szerepelt játékos elárulja a Metropolnak: a Mladá trénere, a 44 éves David Holoubek igencsak agilis szakember, játékosait a korlátlan támadójátékra serkenti.

Főleg a széleken veszélyesek, balszélsőjük, Vasil Kusej megfordult a Wacker Innsbruckban és a Dinamo Dresdenben, és hozzá hasonlóan veszélyes a középcsatár Marek Ladra, védelmi soruk alappillére pedig Patrik Vydra – így Volesky.

A két együttes játékosainak piaci értéke a csehek oldalára billenti a mérleg nyelvét, bár a sikert nem euróban mérik. A Mladá Boleslav játékosállománya 9,8 millió euró/3,8 milliárd Ft, a Paksé 8,68 millió/3,4 milliárd Ft értékű. 

 


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás