Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Nagy Zsoltról

Június 15-én a magyar labdarúgó-válogatott számára megkezdődik az Európa-bajnokság. Bemutatjuk Marco Rossi együttesét, a Puskás Akadémia balhátvédjéről, Nagy Zsoltról hoztunk három érdekességet.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.05.27.
Marco Rossi keret Európa-bajnokság Nagy Zsolt foci Eb 2024

Június 15-én Svájc, 19-én Németország, 23-án pedig Skócia ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. Sorozatunkban bemutatjuk Marco Rossi szövetségi kapitány keretének játékosait, ezúttal Nagy Zsoltról hoztunk három érdekességet.

775817318
Nagy Zsolt a Nemzetek Ligájában nagyszerűen játszott a magyar válogatottban Fotó: AFP

Klubrekorder

Nagy már utánpótlás korában is a Puskás Akadémiához tartozott, ám a klub többször kölcsönadta, egyszer a Fehérvárnak, kétszer pedig a Csákvárnak. A felcsúti együttesnél 2018. december vége óta viszont kirobbanthatatlan a csapatból, a Transfermarkt adatai szerint már 208 lejátszott tétmérkőzésnél tart, amivel klubrekorder.

Mindig vissza tudott kapaszkodni

Nagy karrierjét sajnálatos módon nem kerülték el a sérülések, a 2022/23-as idény kifejezetten szerencsétlenül alakult neki. 2022 júliusában a Vitória Guimaraes elleni Konferencialiga-selejtező után belső oldalszalag-szakadást szenvedett, ami miatt három hónapos kényszerpihenő várt rá. Októberben visszatért a pályára, ám 2023 februárjában újfent megsérült, az orvosok pedig áprilisban jobbnak látták, ha megműtik. Nagy végül szeptember végére épült fel, azóta szerencsére elkerülik a sérülések és úgy tűnik, újra a régi. Ennek köszönhetően a magyar válogatottba is vissza tudott kerülni.

Gólerős szárnyvédő

Nagynak a Puskás Akadémiában 22 gólja és 28 gólpassza van balhátvédként, ami impozáns mutató. A magyar válogatottban szintén jól szerepel, a Nemzetek Ligájában Németország (1-1) és Anglia (0-4) is betalált, idén pedig Koszovó kapuját (2-0) vette be márciusban. A nemzeti együttesben Orbán Willinek van hat találata, ezt követően Nagy a második legeredményesebb a hátvédek közül.

 

Név: Nagy Zsolt

Születési hely és idő: Székesfehérvár, 1993. május 25.

Klubjai (felnőtt): Puskás Akadémia (2013-). Kölcsönben: Fehérvár (2014), Csákvár (2017-2018)

Magyar válogatott pályára lépések száma: 18

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás