Főhet Marco Rossi feje, csőstül jön a baj a válogatottnál





Izgalmas lesz Marco Rossi következő pár hete: kevés a biztos pont, egyre több a kérdőjel. Nem csak a kisebb-nagyobb sérülések jelentenek gondot olasz szövetségi kapitányunknak a közelgő Eb-selejtezők előtt.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.05.10.
Módosítva: 2023.05.10.
Marco Rossi Szoboszlai Dominik válogatott

Alig több mint egy hónap múlva Montenegróban (június 17., 18.00), majd hazai pályán Litvánia ellen (június 20., 20.45) játssza következő Európa-bajnoki selejtezőit a magyar labdarúgó-válogatott. Amilyen jól sikerült márciusban a Bulgária elleni rajt (3-0), annyira főhet Marco Rossi szövetségi kapitány feje az utóbbi hetek történései miatt.

Nem lesz egyszerű dolga Marco Rossinak a kerethirdetéskor, aztán a kezdőcsapat összeállításakor sem
Nem lesz egyszerű dolga Marco Rossinak a kerethirdetéskor, aztán a kezdőcsapat összeállításakor sem    Fotó: Nemzeti Sport

Szinte nincs olyan csapatrésze a válogatottnak, amely ne kapott volna léket.

Kapus és védősor: itt a legkevesebb a gond

Az évek óta első számú kapusnak számító Gulácsi Péter visszatérését a lipcsei klubcsapatában is csak őszre várják. Igaz, itt a legkönnyebb pótolni a súlyos térdsérülése miatt kidőlt alapembert a Fradi-kapus Dibusz Dénessel.

A védősorban sincs nagy vész, hiszen a Rossi-csapat Lang, Orbán, Szalai hármasának tagjai jól teszik a dolgukat a klubcsapatukban. A lehetséges cseréik közül ellenben Fiola Attila márciusban egész szezonra kidőlt (megműtötték a térdét).

Középpálya: sérülések és formahanyatlás

A középpályások között már több a baj. Az NB I-ben 30 forduló után kieső helyen szégyenkező Mol Fehérvár 27-szeres magyar válogatott focistája, Nego Loic csapattársaihoz hasonlóan csak árnyéka önmagának. A túlsó, bal oldalról a tavalyi Nemzetek Ligája-menetelés egyik hőse, Nagy Zsolt előbb tavaly ősszel hagyott ki hónapokat, majd akkori sérüléséhez kapcsolódva idén februártól nem játszik, térdműtétje után csak ősszel térhet vissza a pályára.

A középen bevethető középpályások közül Nagy Ádám és Callum Styles sem pályafutása legfényesebb időszakát éli. Előbbi a Pisával csak 8. az olasz másodosztályban, igaz, legalább még nagy harcban van a rájátszásba jutásért. Styles viszont már keresztet vethet az áhított Premier League-be jutásra, miután a Millwall az angol másodosztályban ragadt.

Támadók: ki nő fel Szoboszlai mellé?

A kreatív támadóink közül Szoboszlai Dominik biztos pont, de a szélső Sallai Rolandnak kifelé áll a szekérrúdja Freiburgból, alig játszik. Edzője – aki a múlt hétvégi Bundesliga-meccs helyett „gondolkodási szünetre” küldte – szerint fejben nincs rendben a klubtól elvágyó játékos. 

Az Eb-selejtezőcsoport állása:

1. Szerbia 6 pont

2. Magyarország 3

3. Montenegró 3

4. Litvánia 0

5. Bulgária 0

(A magyar és a litván válogatott még csak egy-egy meccset játszott, a többiek kettőn vannak túl.)

Az olasz Lazióval összeboronált játékos az egész szezonban annyi (két) gólt szerzett klubja tétmeccsein, ahányat tavaly ilyentájt a válogatott 4-0-s angliai NL-diadala során.

A Szalai Ádám őszi visszavonulásával lyukassá vált középcsatár poszton Ádám Martin lenne az első számú választás, csakhogy ő továbbra is jobbára csak csere dél-koreai klubjában (legutóbb, kedden negyedórára állt be az Ulszanba). A fiatal Németh András pedig áprilisban bokatörést szenvedett Hamburgban.





 





Ezeket olvastad már?
Szuper hírt kapott Gulácsi és Orbán Willi: eldőlt, teljesülhet a legfőbb álmuk

Szuper hírt kapott Gulácsi és Orbán Willi: eldőlt, teljesülhet a legfőbb álmuk

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás