Veszélyben Gulácsi helye? Sietnie kell a felépüléssel, mert bajba kerülhet





Ha nem iparkodik, bajba kerülhet Gulácsi Péter a következő hónapokban. Új szelek fújnak német klubcsapatában, változik az RB Leipzig eddigi igazoláspolitikája is.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.04.04.
gulácsi péter rb leipzig sérülés

Két térdműtét és több hónapnyi budapesti és ausztriai rehabilitációs munka után Gulácsi Péter visszatért Lipcsébe. Az RB Leipzig magyar csapatkapitánya mostantól klubcsapatának egészségügyi stábja felügyelete mellett készül tovább, hogy a 2023/24-es szezonban újra játszhasson.

Gulácsi Péter a napokban visszatért Lipcsébe
Gulácsi Péter a napokban visszatért Lipcsébe  /  Fotó: rbleipzig.com

A német klubot 2015 óta szolgáló, 32 éves Gulácsi tavaly október 5-én, a Celtic elleni hazai Bajnokok Ligája-meccs (3-1) elején szenvedett keresztszalag-szakadást. A tervezett egy helyett (bakteriális fertőzés miatt) két térdoperáción esett át, majd itthon és a Red Bull ausztriai edzőközpontjában lábadozott mostanáig. Az 51-szeres magyar válogatott kapus már a lipcsei visszatérésével segít az utóbbi hetekben kátyúba ragadt csapatának, no és a saját hangulatának.

– Nagyon örülünk, hogy újra itt lehet a fiúk között. Az ilyen hosszú kihagyások során a játékosoknak mindig nagyon hiányzik az öltöző légköre – mondta róla Marco Rose vezetőedző.

Azt persze mindketten tudják, hogy még hónapokig tart a csapatkapitány teljes felépülése. Annyi biztos, hogy az idei szezonban már nem védhet. Sajtóhírek szerint az új idénynek megint vele vágna neki a klub, helyettesei közül pedig Janis Blaswich és Örjan Nyland tartozik majd a Bundesliga-csapat keretéhez. Ugyanakkor figyelmeztető jel, hogy az RB Leipzig már korábban szerződtette 10 millió euróért (3,8 milliárd forint) az utódának szánt Maarten Vandevoordtot.

Gulácsin múlik, mikor jön az utóda

Már csak az a kérdés, hogy a 21 éves belga tehetséget jövő nyárig a Genknél hagyják-e tovább fejlődni, vagy már idén nyáron Lipcsébe rendelik. Erre akkor lehet szükség, ha Gulácsi felépülése a következő hetekben nem a tervezett ütemben halad.

A lipcseiek nemrég kinevezett új sportigazgatója, Max Eberl korábban arra utalt, hogy április-május időszakában dőlhet el ez a kapuskérdés. Szerinte csak a magyar kapuson múlik minden, hiszen „ő az első számú kapusunk és a csapatkapitányunk”. 

Ugyanakkor Eberl a napokban arról is beszélt, hogy vezetésével változtatnak az eddigi igazoláspolitikán (nem csak 24 év alatti, sikeréhes fiatalokat szerződtetnek, hanem akár tapasztaltabb játékosokat is), és hogy megindulhat a harc a kapusposztért.





 





Ezeket olvastad már?
Messi nélkül minden jobb, Párizsban különös dologra készülnek

Messi nélkül minden jobb, Párizsban különös dologra készülnek

9000 forintos víz: elképesztő árakkal sokkol a Forma–1-es futam

9000 forintos víz: elképesztő árakkal sokkol a Forma–1-es futam

Sokak kedvence volt, te is licitálhatsz a Magyar Televízió ikonikus tárgyára

Sokak kedvence volt, te is licitálhatsz a Magyar Televízió ikonikus tárgyára

„Nem ez volt a terv” – Dárdait alaposan átejtették Berlinben

„Nem ez volt a terv” – Dárdait alaposan átejtették Berlinben

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás