„Simán nyer a Fradi” - magabiztosan várják a zöld-fehérek az Újpest elleni derbit

Még csak a 4. forduló következik a labdarúgó NB I-ben, de máris derbit rendeznek. Szombat este a Ferencváros az Újpestet fogadja.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.08.17.
Labdarúgás OTP Bank Liga Ebedli Zoltán Újpest FTC

Az NB I-ben az FTC jól kezdett, a Kecskemétet és a Diósgyőrt is legyőzte, míg az Újpest gyenge rajt után a múlt hétvégén megszerezte első pontjait a 2024/25-ös kiírásban. A két vereséggel kezdő lila-fehérek ráadásul önbizalom-növelő, 4-1-es sikert arattak a Fehérvár felett, márpedig önbizalomra szükségük lesz ősi riválisuk ellen, mely a két csapat legutóbbi 16 egymás elleni találkozóját megnyerte, ami az eddigi leghosszabb sikersorozata az újpestiekkel szembeni párharc történetében.

A nemzetközi kupa után az NB I-ben folytatja a Fradi Fotó: Török Attila

Ebedli Zoltán aktív éveiben mindkét együttesben, a Ferencvárosban és az Újpestben egyaránt kergette a labdát, de érthető, hogy zöld-fehér érzülete mit sem csökkent az elmúlt évtizedekben.

- Bár a dán Midtjylland elleni BL-kiesést követően én sem örülök, de ez aligha veti vissza a Fradi teljesítményét hazai környezetben. Noha Pascal Jansen edző most alakítja ki őszi együttesét, ettől függetlenül megszorítás nélkül, simán nyer a Fradi az Újpest ellen. Ehhez persze szükség lesz a támadások pontosabb befejezésére. S hogy folyamatosan építik a csapatot az Európa Ligára és a magyar bajnoki folytatásra, arra jelzés, hogy a dán Stefan Gartenmann aláírt hozzánk - említi a Metropolnak Ebedli, aki 295 tétmeccsen lépett gyepre a zöld-fehérek együttesében.

Hozzáteszi, ezen a Fradi-Újpest meccsen (szombat, 19.30, TV: m4Sport) a helyzet hazai szemszögből még egyszerűbb lenne, ha Varga Barnabás végre pályára léphetne az FTC-ben. Úgy látja, a lila-fehérek feljövőben vannak, ami azonban nem lesz elégséges ahhoz, hogy pontot vigyenek el a Groupama Arénából.

- Végre arról esik szó, hogy egy magyar játékos pótolhatatlan a hazai élvonalban – kapcsolódik a beszélgetésbe Mészöly Géza, aki a legutóbbi pontvadászatban még az újpestiek trénereként tüsténkedett. - Immár két-három éve azzal áltatják magukat az újpesti szurkolók, hogy no, majd most nyerünk az Üllői úton... aztán újra vereséggel távoznak kedvenceik.

Ezúttal változhat a helyzet, hiszen a Fehérvár FC elleni Megyeri úti bajnokin a lilák nyertek 4-1-re, ami önbizalmat és lendületet szolgáltathat, emlékeztet Mészöly.

- A Fradi-védelmében Ibrahim Cissé és Raul Gustavo helyezkedési hibái észlelhetők, és ebből tőkét kovácsolhatnak a vendégek. Különösen Matija Ljucsics az, aki már nálam is a kezdőcsapat tagja volt, mi több, csapatkapitányomnak neveztem ki. Minden jel arra utal, hogy nagyon érzi a kaput, hiszen a Puskás Akadémia, Paks és Fehérvár FC ellen egyaránt gólt szerzett. Miért ne tehetné meg ugyanezt FTC oroszlánbarlangjában is? - zárja gondolatait Mészöly.

A két patinás fővárosi csapat eddig 241 alkalommal találkozott egymással az élvonalban, ebből 118 FTC- és 61 újpesti győzelem mellett 62 döntetlen született.

A 2023-2024-es NB I-es kiírásban játszott FTC-Újpest bajnoki eredménysora:

11. forduló: 3-0 (Groupama Aréna)

22. forduló: 5-0 (Megyeri út)

33. forduló: 2-0 (Groupama Aréna)

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás