Ez már hihetetlen, Sztankovics megint keresztbe tesz a Fradinak

Dejan Sztankovics május közepén azonnali hatállyal távozott a Ferencvárostól. Útja a Szpartak Moszkvához vezetett, ahová nemrég Marquinhost csábította át. Úgy néz ki azonban, hogy tovább rombolja a Fradit, hamarosan Myenty Abena is Oroszországba kerülhet.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.08.07.
Dejan Sztankovics Myenty Abena Szpartak Moszkva Fradi Marquinhos

Dejan Sztankovics tavaly szeptemberben érkezett a Ferencvároshoz, amellyel összességében remek első szezont produkált. Bajnoki címet szerzett, MOL Magyar Kupa-döntőt játszott, a Konferencialigában pedig továbbjutott és csak a későbbi győztes, az Olympiakosz állította meg. Május közepén azonban a semmiből bejelentette a távozását, miután megegyezett az orosz élvonalbeli Szpartak Moszkvával, aminek a vezetőedzője lett. A búcsú nem sikerült szépre, azóta pedig a szerb tréner a Fradi lerabolva igyekszik megerősíteni keretét.

Myenty Abena
Marquinhos után Myenty Abena (középen) is a Szpartak Moszkvához kerülhet Fotó: Török Attila

Első körben Marquinhost szerette volna nagyon megkaparintani Sztankovics és végül sikerrel járt. A brazil szélsőért 5 millió eurót (1,9 milliárd forint) fizetett az orosz együttes, a 24 éves futballista már debütált is az orosz élvonalban, a FK Krilja Szovjetov Szamara ellen 3-0-ra megnyert összecsapáson egy félidőt játszott csereként. Marquinhos után azonban még egy játékost áthozni a szerb edző, Myenty Abena hamarosan követheti Marquinhos útját.

Abena a Slovan Bratislavától érkezett még 2023 januárjában a Fradihoz. Első félszezonjában többségében kiegészítő ember volt, a tavalyi idényben Sztankovics már jóval nagyobb szerepet szánt neki. Alapembere lett a csapatnak, amelyben 26 tétmérkőzésen jutott szóhoz, középhátvéd létére pedig három gólt tudott szerezni.

Myenty Abena hamarosan Moszkvába repülhet

Az Üllői129 egy X-bejegyzésre hivatkozva arról ír, hogy megvan a megállapodás a két klub között és Abena hamarosan Moszkvába repül új csapatához. A Szpartak Moszkva 1,5 millió eurót (592 millió forint) fizet majd, amihez különböző bónuszok is társulnak majd.

A középhátvéd kimaradt a Fradi legutóbbi Bajnokok Ligája-keretéből, ami még egyértelműbbé teszi a klubváltást.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás