„Védekezésben gyakran hibáztunk” – Kiss Gergely nem kertelt a férfi pólósok kapcsán

Mi tagadás, „göröngyösen” kezdte a párizsi olimpiát a férfi vízilabda-válogatottunk, amely 13-12-re verte a házigazda Franciaországot. Kiss Gergő a visszafogottabb teljesítmény láttán sem tart a folytatástól.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.07.29.
férfi vízilabda Olimpia 2024 Kiss Gergő párizsi olimpia 2024

– Nyitó csoportmeccsünk forgatókönyve hasonlított a dohai vb-re, ahol jelentős előnyt herdáltunk el, és 11-10-re alulmaradtunk a gallokkal szemben – mondta a Metropolnak Kiss Gergő –, csakhogy ezúttal hazai környezetükben nyertünk ellenük 13-12-re. Már korábban is hangsúlyoztam: a hazaiak játékoskerete minden idők legjobbja, ebből következően hangos győzelemmel akartak emlékeztetni arra, hogy 100 éve Párizsban éppen az aranyérmüknek örvendett a francia publikum. 

Manhercz Krisztián
Manhercz Krisztiánék győzelemmel kezdték az olimpiát Fotó: Koncz Márton

Kiss Gergőben felmerül a 2000-es, Sydney-ben, az Egyesült Államokkal vívott nyitó találkozónk eseménytörténete, amikor 9-9-s állásnál a jobb oldalról bal kézzel a rövid sarokba vágta a labdát, és ezzel győztünk 10-9-re.

– Akkor is nehezen indult be a szekér, de végül aranyéremmel tértünk haza.

A franciák elleni meccs hajrájában Vogel Soma kapusunk büntetőt is védett, majd a franciák két ziccerébe is szerencsésen „kapott” bele, azaz a két pont egyik megmentője.

– Én egy pillanatig sem tartottam a vereségtől. Az igaz, hogy a védekezésben gyakran hibáztunk, könnyű gólokat adományoztunk a hazaiaknak, akiket a telt ház felvillanyozott. A mi oldalunkon több pólós élete első olimpiai találkozóját játszotta, és ez meglátszott visszafogott kezdeményező kedvükön.

A második csoporttalálkozón, kedd este 21.05-kor a végső diadalra is esélyes 1996-os olimpiai győztes, háromszoros vb-aranyérmes, 2024-es Európa-bajnok Spanyolország jön velünk szembe.

– Az ibériai és az olasz válogatott okkal hihet a bajnoki cím megszerzésében, de hiszek abban, hogy a mieink is ott lesznek az első helyért folyó „tolongásban”. Ehhez kéne kedden egy újabb győzelem, amit persze nem ígérhetek meg, viszont a La Furia Roja becenevű ellenfél sem állíthatja magáról biztosan azt, hogy megver bennünket – zárja gondolatait Kiss Gergő.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás